Afbeelding
Team Movistar

Supersterke Annemiek van Vleuten wint voor derde keer Giro Donne

10 juli 2022 om 20:13 Wielrennen

WAGENINGEN Annemiek van Vleuten heeft zondag voor de derde keer de Giro Donne gewonnen. De roze leiderstrui die Wageningse al enkele dagen om haar schouders droeg, kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. Die etappe eindigde in een massasprint, waarin Team Movistar de kaart van Emma Norsgaard speelde, die nog derde werd. Van Vleuten won zelf tijdens deze Giro ook nog twee etappes. Ze was ook in 2019 en 202 de sterkste in de Italiaans etappekoers. ,,Ik ben ontzettend blij dat ik de Giro d’Italia opnieuw heb gewonnen!”, meldde de stralende winnares op haar website.

Dick Martens

 ,,Het was voor het eerst dat we met Movistar ons specifiek richtten op het klassement in een grote ronde”, legt ze kort na de huldiging uit. ,,Dat was allemaal nieuw voor ons, bijvoorbeeld om elkaar te vinden in de koers. We zijn lekker nu op elkaar ingespeeld, zowel qua staf alsook de  rensters. Ik heb een heel goede Giro gehad, waar ik denk ik ook goed uitkom. Fysiek ben ik niet heel vermoeid. Mentaal ben ik wel wat meer ‘leeggetrokken’, maar ook weer niet heel erg, omdat het niet echt een secondespel is geweest. Ook mentaal heb ik daardoor ook al echt wel weer zin in de Tour de France.” 

VEEL VERTROUWEN Van Vleuten won het klassement met 1.52 minuten voorsprong op Marta Cavalli (FDJ) en 5.56 minuten op Mavi Garcia (UAE). ,,Uit deze Giro haal ik zelf energie en het team denk ik ook. Voor mijn gevoel heb ik ook nog nooit meegemaakt, hoe goed ik herstelde. Met de leeftijd zie je wel eens dat je herstel afneemt, maar ik stond elke ochtend op, alsof ik de dag ervoor geen etappe had gereden, dat geeft me veel vertrouwen richting de Tour.” 

SAMEN VIEREN De Wageningse en haar team gaan echter eerst even de tijd nemen om ‘het roze’ te gaan vieren. ,,We staan vaak te weinig stil bij de dingen die we winnen in het wielrennen en gaan altijd maar door, dus heeft de ploeg besloten dat we het nu maar eens goed moeten vieren. Daarom zijn we nu onderweg naar Venetië, waar we dat gaan doen met een etentje. Iedereen gaat mee, de staf en de renners. Dat is heel leuk! We hebben hier met zijn allen naartoe gewerkt.” 

advertentie
advertentie