Korfballers Wageningen weten weer wat winnen is

13 maart 2022 om 17:32 Sport Deel je nieuws

In een uiterst spannende thuiswedstrijd tegen Unitas uit Harderwijk, waartegen Wageningen anderhalve week geleden nog een nederlaag leed, konden de blauwwitten in de laatste minuut van de wedstrijd via youngster Tim Dekker de winst in Wageningen houden (22-21).

Het begin van de wedstrijd was aan Wageningen-zijde niet al te best. De eerste aanval had nog geen schot kunnen lossen, terwijl Unitas met de eerste twee aanvallen even zoveel gescoord had. Ook de tweede aanval kwam nog niet best uit de verf en dit noopte trainer Ron Steenbergen al na 5 minuten tot een time out. Dit leek effect te hebben, want Wageningen trok de stand gelijk en liep zelfs uit naar 4-2. Wageningen bleef de hele 1e helft aan de goede kant van de score en ging rusten met een 10-9 voorsprong.

De tweede helft leek Wageningen het toch weer te laten liggen. Na rust trok Unitas meteen de stand gelijk, en na wat effectieve wissels met heren liep Unitas uit naar een 11-13 voorsprong. Wageningen stond verdedigend best goed, maar Unitas wist regelmatig te scoren met schoten van uiterst grote afstand. En zo nam Unitas in die 2e helft blijvend het voortouw. Na een 13-15 achterstand kwam Wageningen toch opnieuw langszij (15-15) door 2 fraaie doelpunten van aanvoerder Landman. Unitas zette opnieuw aan en liep zelfs drie punten uit, Wageningen deed wel wat terug maar keek met nog 5 minuten te gaan tegen een 18-21 achterstand aan. Wageningen bleef rustig, bleef scoren en de productie bij de Harderwijkers stokte. De laatste vijf minuten waren al een tijd onderweg toen Steven Landman de stand op 20-21 bracht. Zou het dan toch...? En zinderende slotfase volgde, waarin Michelle van de Tempel voor de gelijkmaker zorgde en Tim Dekker met het winnende doelpunt de vele supporters op de banken kreeg. In de tijd die Unitas nog restte slaagden zij er niet in te scoren, en kon Wageningen de laatste halve minuut rustig uitspelen door de nieuwe schotklok.

Alles bij elkaar een wedstrijd die tot het laatst alle kanten op kon gaan. De blauwwitten, die ondanks soms mindere perioden, bleven geloven in de overwinning. Dankzij de veerkracht die zij toonden bleven de punten daardoor alsnog in Wageningen. En leeft Wageningen nog, met nog twee wedstrijden te gaan in de verkorte zaalcompetitie.

Doelpuntenmakers: Steven Landman 5, Nena Ellermeijer 5, Wouter ter Maaten 3, Tim Dekker 3, Pim Steenbergen 2, Klae Dekens 1, Jiske van Brenk 1, Saskia vd Zee 1, Michelle vd Tempel 1

Aanstaande zaterdag ontvangt Wageningen Nieuwerkerk om 17.30 uur op het Binnenveld. Nieuwerkerk heeft tot nu toe 1 punt minder verzamelt dan Wageningen. Bij winst kan Wageningen goede zaken doen. De reserves van beide ploegen ontmoeten elkaar om 16.00 uur. Wageningen 2 is nog ongeslagen en zou aan een gelijkspel genoeg hebben om kampioen te worden.