Finalisten van het WK single, de Wageningse Kampioenschappen in het enkelspel.
Finalisten van het WK single, de Wageningse Kampioenschappen in het enkelspel. Eric Schouwenberg

Kampioenen bij het WK single

Tennis

WAGENINGEN Na twee jaar onderbreking door corona streden de Wageningse tennissers van de NVLTB en Walhalla afgelopen week eindelijk weer om de enkelspeltitels. Ook de junioren speelden hun clubkampioenschappen.

Al jaren tennissen de NVLTB en studentenvereniging Walhalla gezusterlijk samen op sportpark De Bongerd. Traditioneel hoort daar ook een gezamenlijke krachtmeting bij aan de vooravond van de competitie. Eindelijk kon weer dit WK single worden gespeeld, het Wagenings kampioenschap enkelspel in verschillende speelsterkte-categorieën.
Door de spannende confrontaties, het poulesysteem en de gezelligheid na afloop is dit evenement uitgegroeid tot een van de hoogtepunten in het tennisjaar. Ook de weergoden leken verheugd dat het toernooi juist in dit feestjaar voor de NVLTB weer op de agenda stond, In juni viert de club met een jaar vertraging alsnog zijn 100-jarig bestaan.
Waarschijnlijk bij toeval deden er dit jaar precies 101 tennissers mee aan het WK single. Zo pal voor aanvang van de tenniscompetitie is het toernooi een testcase voor de vorm en de werkelijke krachtsverhoudingen op de baan. Wie maakt zijn ranking waar? Wie heeft zijn zenuwen het best in bedwang? En wie mag zich een jaar lang clubkampioen noemen?
Bij de mannen prolongeerde NVLTB’er Bartjan Dijkstra zijn titel uit 2019. Na een wat aarzelend begin versloeg hij Mark van der Kolk in drie sets: 2-6, 6-4, 6-4. Bij de dames ging de titel naar Julie Muris van Walhalla, die met 6-4, 6-3 te sterk was voor Kaat Borstlap.
Ook de junioren van de NVLTB speelden afgelopen week hun clubkampioenschappen. Bij de meisjes was Sofie Helbach met 6-1, 4-6, 10-6 net te sterk voor Sterre Schimmel. Bij de jongens was er eveneens een beslissende tiebreak nodig. Jasper Overbeek versloeg Mateo Valencia met 3-6, 6-1, 10-8.

Finalisten van de jeugdclubkampioenschappen van de NVLTB.
advertentie
advertentie