SKV'er Tjalling Kamerman is na zijn doelpunt het juichend middelpunt.
SKV'er Tjalling Kamerman is na zijn doelpunt het juichend middelpunt. Richard Anthonysen

SKV kan eindelijk weer eens juichen

24 maart 2024 om 11:05 Overig

Ook driepunters voor WAVV en ONA’53 in 3e Klasse B

Door Dick Martens

WAGENINGEN Het was zaterdag een prima dag voor de Wageningse ploegen, SKV, WAVV en ONA’53, uitkomend in de 3e Klasse B. Alle drie kwamen ze tot winst en gingen daarom met een goed gevoel richting ‘het paasreces’. Vooral SKV-trainer Behrouz Moghaddasi en zijn spelers gingen na de 6-1 (!) thuiszege tegen Otterlo, ‘uit hun dak’. Het was de eerste winst sinds 27 januari 2024. Daarna volgden zes nederlagen op rij en kelderde de ploeg naar de laatste plaats. Die is weliswaar inmiddels verlaten, maar het degradatiegevaar is nog niet afgewend. ONA’53 en WAVV hebben hun blik gericht op promotie of zelfs een kampioenschap. Die kansen zijn na de driepunters van zaterdag nog altijd reëel.

GELOOF Juichen na een winstpartij. Het was voor SKV, na de eclatante 6-1 zege op Otterlo, weer ‘even’ wennen. Na het laatste fluitsignaal vielen spelers en trainers elkaar met het ongeloof nog op de bezwete gezichten in de armen. Hoewel Otterlo nog altijd ‘het uitsyndroom’ met zich meetorste, de ploeg won dit seizoen nog nimmer op vreemde bodem, waren de ‘SKV-statistieken’ ook allerminst gunstig. ,,Maar dit keer waren we 90 minuten de bovenliggende partij”, glunderde Moghaddasi. ,,We hebben enorm veel kansen gecreëerd en hebben die nu ook eens weten te benutten. Natuurlijk kan je kritisch zijn en dat blijven we ook, door te zeggen dat we misschien wel met dubbele cijfers hadden moeten winnen, maar in de fase waar wij nu in zitten is deze overwinning heerlijk en bevrijdend.” Bij rust stond er al een redelijk geruststellende 3-1 voorsprong op het scorebord. ,,Wekenlang hebben we de jongsens al voorgehouden in zichzelf te blijven geloven, zij hebben dat voorbeeldig opgepakt, komen de gemaakte afspraken na en zijn blijven strijden. Nu is het zaak, dat we deze lijn blijven doortrekken. Ik geloof er nog altijd in dat we in de 3e Klasse blijven. Gezien het spelersmateriaal, het geloof wat wij in elkaar hebben, het werken voor elkaar vanuit ons hart, moet dat gaan lukken. De club SKV verdient dat en daar gaan wij met zijn allen voor zorgen.” Voor SKV waren Lennart van de Peppel, Omar El Azami (2), Tjalling Kamerman en Berry van de Poll (2) trefzeker.

ZES FINALES ‘Degradatieperikelen heeft ONA-trainer Martin Mol niet. Zijn blik is gericht op promotie of zelfs de titel. Die is na de 2-1 uitzege op streekgenoot Fortissimo weer een stapje dichterbij gekomen. ,,Het moest wel uit onze tenen komen en de 2-1 (doelpunt: invaller Emiel Cortenbach) viel dan ook pas in de absolute slotfase. Ik vind Fortissimo een goede ploeg, wij hadden de handen vol. Zeker ook omdat er nogal wat spelers bij ons ontbraken, maar de invallers en dan wil ik met name Daan Hellegering noemen, hebben het prima gedaan. Er wachten ons nu nog zes finales.” 

MOOI SEIZOENSLOT Finales wachten er ook nog voor WAVV. De ploeg van trainer Moslin Adnane begon die finale-periode relatief eenvoudig met een ruime zege op CDW (4-1). Davey Jansen, Guus Arndts, Jermain Lamers en Luuk van Harn waren de doelpuntenmakers. ,,We gaan er volle bak voor. Nog acht wedstrijden te gaan, waarvan we er vijf thuis spelen. We gaan voor een mooi seizoenslot.”

advertentie
advertentie