Remco Willemen op het erepodium
Remco Willemen op het erepodium La Prime/MU

Willemen Degenkampioen in Sassenheim

27 maart 2024 om 20:08 Overig

WAGENINGEN Op het 17de Internationale Rijnland toernooi afgelopen zondag in Sassenheim toonde jeugdschermer Remco Willemen van de Wageningse schermvereniging La Prime zijn kunsten op het onderdeel Degen. De succesvolle internationaal schermende scholier van het Marnix College heeft gedurende het seizoen zijn groeiende vorm aan weten te scherpen en dat culmineerde voorlopig in de eindoverwinning in Sassenheim.

Twee jaar eerder won Willemen dit toernooi ook al, maar vorig jaar moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in een Duitse tegenstander. Dit jaar begon het toernooi in mineur, met een aantal onnodige verliespartijen in de voorronde. Daardoor kwam hij ongunstig uit in de knock-out fase en moest hij al vroeg tegen zijn eeuwige rivaal Max Eijkelenboom. Op het SISTA-US in januari was Max nog consequent te scherp, maar dit keer wist Remco in een monsterpartij in de verlenging toch de overwinning binnen te slepen. Zijn volgende tegenstander was ranglijstaanvoerder Zachary de Voogd, die qua schermstijl enorm is gegroeid afgelopen jaar. Nog warm van zijn vorige overwinning toonde Remco aan dat hij ook onder druk rustig kan blijven en bleef hij De Voogd telkens net een puntje voor. Ook hier werd de partij pas in de laatste seconden bepaald. Na het uitschakelen van zijn grootste concurrenten bleek de finale vervolgens relatief eenvoudig en werd de eindoverwinning in een gedegen, gecontroleerde partij binnengesleept.

De ogen zijn nu uiteraard gericht op het jeugd NK in juni. Dit is tevens zijn laatste jaar als U14 schermer en de leeftijdsgroep erboven is aanzienlijk feller en krachtiger. Het wordt interessant om te zien of Willemen ook dan en daar zijn stempel kan drukken op nationaal en internationaal niveau. Wil je ook een keer deze sport proberen? Kijk op www.laprime.nl voor gratis proeflessen voor jong en oud.

advertentie
advertentie