Montmartre aan de Rijn wordt dit jaar uitgebreid.
Montmartre aan de Rijn wordt dit jaar uitgebreid. Stad Wageningen

Een nieuwe Cultuurzomer

17 mei 2022 om 22:57 Overig

Vier weken met een uitgebreider programma

WAGENINGEN Ook deze zomer krijgt Wageningen een culturele zomer. Na het succes van de voorgaande jaren, staat in augustus de derde editie van de Wageningse Cultuurzomer op de agenda. Dit jaar compacter, maar wel met meer ruimte voor toeschouwers en wellicht ook met grotere namen op het programma.

Jasper Somsen is coördinator van de Cultuurzomer. Hij legt de vernieuwingen uit. “We hebben gekozen voor de periode van 1 t/m 28 augustus. Dat geeft de organisaties en cultuurmakers meer flexibiliteit. We hebben ook overleg met de organisatie van de AID om ons programma op elkaar af te stemmen.”

Het programma van de Cultuurzomer bestaat volgens Somsen uit succesnummers van voorgaande jaren en vernieuwingen. “Omdat we nu geen beperkingen hebben, kunnen we in het park bij Junushoff en in het Torckpark veel meer bezoekers ontvangen. Dat biedt kansen voor grotere concerten van acts van het type Bløf of Suzan & Freek. In het Torckpark mag het Heerenstraat Theater nu de allernieuwste films gaan draaien. In de Grote Kerk komt er een kunstexpositie voor volwassen én voor de jeugd. Daarnaast is het de ideale plek voor klassieke concerten. Popcultuur Wageningen en PopupPop hebben mooie plannen voor concerten op diverse plekken in de stad. Er komen theaterworkshops en cultuureducatie voor kinderen en jongeren. Montmartre aan de Rijn gaan we uitbreiden met een podium voor optredens. Ook de horeca op het 5 Meiplein gaat daar aan meedoen.
De gemeente steunt de Cultuurzomer met een subsidie van ruim 116.000 euro. Dat bedrag komt uit de pot die het Rijk heeft gegeven om de gevolgen van corona te verzachten. Volgens wethouder Anne Janssen heeft de culturele sector het sinds die crisis nog steeds lastig. “Dat geldt voor zowel de makers als de organisaties waar voorstellingen zijn. Theater Junushoff heeft bijvoorbeeld nog steeds moeite om de zaal goed vol te krijgen. Daarom bij deze mijn oproep; koop kaartjes! En geniet in augustus natuurlijk van alles dat tijdens de Wageningse Cultuurzomer te zien en te horen is.”

advertentie
advertentie