Welk gedicht maakt jij met de woorden uit deze minibieb?
Welk gedicht maakt jij met de woorden uit deze minibieb?

Zelf creatief aan de slag

Overig

WAGENINGEN Tijdens de Wageningse Cultuurzomer kan je veel mooie dingen bezoeken. Concerten, buitenfilms, exposities en een heuse Franse kunstmarkt, om maar een greep uit het programma te noemen. Maar je kunt ook zelf cultureel aan de slag tijdens diverse workshops. Zo is er een workshop theatermaken die wordt afgesloten met een heuse voorstelling. En er zijn workshops waarin je gedichten maakt en die combineert met wandelen en fotograferen.
 

Tijdens Cultuurzomer workshops theater en poëzie

Een week lang ondergedompeld in begeerte, prestige, macht en hebberigheid. Dat staat je te wachten als je meedoet met de theaterproductie Hebzucht. Cultuurontwikkelaar Didi de Vries is een van degenen die dit project hebben bedacht. “De organisatie van de Cultuurzomer vroeg of wij een activiteit konden organiseren. Al brainstormend kwamen we op het idee van zelf theater maken. We hebben regisseur Rienk-Jan Munneke aangetrokken, die gaat met de deelnemers aan de slag. Aan de hand van opdrachten van de regisseur gaan zij al improviserend met de ruimte en hun inbeeldingsvermogen zelf het script en de scenes maken en instuderen. De week wordt uiteraard afgesloten met een voorstelling voor publiek.”

De voorstelling ‘Hebzucht’ wordt gemaakt van 8 t/m 12 augustus in de Superette aan de Geertjesweg. Er is plek voor vijf tot twaalf deelnemers vanaf 12 jaar. Aan de deelnemers wordt een bijdrage van 25 euro gevraagd. De voorstellingen zijn op zaterdag 13 en zondag 14 augustus, eenmaal in de Superette, eenmaal in het park bij Junushoff. Kaartjes daarvoor kosten 5 euro.

Hou je meer van woorden en beelden? Dan kun je meedoen met de workshops van ZinZin. Zij organiseren wandelingen langs diverse minibiebs in Wageningen. Bij de minibiebs maak je gedichten aan de hand van de titels van de boeken. Daar maak je vervolgens weer bijpassende foto’s van. Er zijn workshops voor kinderen van 8 – 14 jaar, voor iedereen van 15 jaar en ouder, en een hele speciale voor kinderen samen met volwassenen.

Sonja van den Arend van ZinZin legt uit hoe het idee voor de workshops is ontstaan. “Tijdens de eerste lockdown hadden we de fotochallenge van het Wagenings ABC. Als je goed kijkt zie je namelijk overal letters in de stad. Sindsdien ben ik ook zelf steeds bewuster gaan kijken tijdens het wandelen. Toen zag ik dat er in de stad steeds meer minibiebs staan. Daar kun je boeken lenen, ruilen, of meenemen. Maar hoeveel het er precies zijn, weet niemand. Toen hebben we een nieuwe fotochallenge bedacht. Tot 11 augustus kan iedereen een foto van een Wageningse minibieb insturen, inmiddels staat de teller al op 25. Toen bedachten we dat je met al die titels in de minibiebs ook mooie gedichten kunt maken. Iedereen kan daaraan meedoen, het is makkelijker dan je denkt. We gaan eerst oefenen en dan maak je je eigen gedicht. We maken ook een foto van het gedicht, die foto’s gaan we later in het jaar exposeren in de bblthk."

Kijk voor alle info en opgeven voor de workshops op www.wageningsecultuurzomer.nl.

advertentie
advertentie