Floor Vermeulen en Martha Stuij staan klaar om aan boord van de Blauwe Bever te stappen.
Floor Vermeulen en Martha Stuij staan klaar om aan boord van de Blauwe Bever te stappen. Kees Stap

Varen met de Blauwe Bever

16 augustus 2022 om 12:26 Overig

Burgemeester Floor Vermeulen ambassadeur van het Safarischip

WAGENINGEN Wat is er mooier dan op een warme zomeravond het water op te zoeken. Dat kan op Safarischip de Blauwe Bever. Van april tot oktober vaart dit schip op de Neder-Rijn. Er zijn diverse vertrekpunten, waaronder Het Stek aan het Wageningse havenkanaal tegenover de jachthaven. Vrijdag vertrok daar een speciale avondvaart.

Burgemeester Floor Vermeulen was op deze vaart de speciale gast. Hij nam namelijk het ambassadeurschap over van Geert van Rumund. Martha Stuij, voorzitter van de Stichting Rijnoevervaarten die het exploiteert’, was blij met de komst van Vermeulen. “Elke steun om De Blauwe Bever te promoten is van harte welkom.” Stuij vroeg ook aandacht voor de vrienden van de stichting. “Zij maken het mogelijk dat mensen die het moeilijk hebben ook een keer mee kunnen varen. Zo hebben we laatste een excursie voor Oekraïense vluchtelingen kunnen houden.”

Vermeulen roemde de inzet van de Stichting Rijnoevervaarten. “De Blauwe Bever is een prachtige aanvulling op het toeristische aanbod van onze stad. Geweldig dat jullie er in slagen om het schip sinds 2017 te laten varen met de inzet van louter vrijwilligers. Daarom dragen wij als gemeente Wageningen de Blauwe Bever een warm hart toe. En de reden waarom ikzelf vanaf nu als ambassadeur een vaart met de Blauwe Bever zoveel als ik kan van harte ga aanbevelen.”

Na de mooie woorden was het tijd om het ruime sop te kiezen. Uiteraard viel meteen op dat het water in de rivier uitzonderlijk laag staat. Volgens gids René Schuurmans is de Rijn op dit moment op het laagste punt slechts 3 meter diep. “Kijk ook eens naar de scheuren in de rivieroever, dat is echt uitzonderlijk. Je ziet nu wel goed de openingen waar de oeverzwaluwen nestelen.” Het schip vaarde tot de brug bij Heteren om daarna weer terug te keren naar Wageningen. De opvarenden werden daarbij getrakteerd op een prachtige zonsondergang en een rijzende maan.

Ook een keer meevaren? Kijk voor het programma op www.deblauwebever.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie