Vorig jaar was Montmartre aan de Rijn met 2.000 een groot succes.
Vorig jaar was Montmartre aan de Rijn met 2.000 een groot succes. Montmartre aan de Rijn

Montmartre aan de Rijn

Overig

WAGENINGEN Het is al een heuse traditie geworden. Wageningen wordt tijdens de Cultuurzomer een stukje Parijs tijdens Montmartre aan de Rijn. Zaterdag 20 augustus staat van 11.00 tot 16.00 uur de derde editie op de agenda. De Bergstraat, het plein voor de Johannes de Doperkerk, en het 5 Mei plein zijn dan wederom het toneel voor kunst, muziek en lekkernijen in Franse sferen.

Dit jaar beleeft Montmartre aan de Rijn zijn derde editie. De markt wordt wederom georganiseerd door De Culturele Ronde, in samenwerking met centrummanager Robert Frijlink en dichter en muzikant Laurens van der Zee. Zij hebben er zin in om er weer een gezellig feest van te maken. “Het wordt dit jaar nog weer iets groter en gezelliger”, zeggen Elisabeth Zaaijer en Laura van den Boogaard van De Culturele Ronde. “Alle beperkingen zijn nu weg en we gaan bijvoorbeeld op het 5 Mei plein een leuke Pipo-wagen neerzetten waarop muziek wordt gemaakt.”

Vorige zomer was Montmartre aan de Rijn met ruim 2000 bezoekers een groot succes. Het prachtige zomerweer hielp hierbij volgens Elisabeth en Laura enorm. “Maar dat was zeker niet de enige reden: Het was de hele sfeer, de goede zin van alle deelnemers, de vele enthousiaste en genietende bezoekers die deze kunstmarkt steeds weer zo bijzonder maakt. Dat maakt het ook zo leuk om hem te organiseren. Voor zaterdag ziet het weer er ook weer goed uit, dus het wordt vast weer een topmiddag.”

Een blik in het programma toont aan dat de dames gelijk hebben. Bij de kramen kan heerlijk worden geneusd tussen alle brocante, antieke boeken, streekwaar en kunst. Je kan jezelf laten tekenen door de sneltekenaars. Live muziek en de optredens van dichters komen van de Pipo-wagen tegenover Hotel de Wereld en bovenaan de trappen van de kerk. Hotel de Wereld, Imagine, Petit Louis en Proost! serveren heerlijke delicatessen. Het live accordeonspel van Anneke Rot en Gabriël Enkelaar maakt de Franse sfeer compleet.

De Dodgedichters geven de oude Dodge een Frans tintje. Actief aan de slag? Speel dan een potje Jeu de boules (ook wel petanque genoemd). Er zijn ook diverse activiteiten voor kinderen en jongeren zoals Street Art voor tieners. Of Hikaru Dorodango, dit is een Japanse kunstvorm waarbij ballen van modder worden gevormd en gedroogd, om ze vervolgens te polijsten totdat ze op reusachtige glimmende knikkers lijken. Uiteraard is de pop up speeltuin van SpelenmaaR is aanwezig. Meestergoochelaar Janse Heijn is ook weer terug. Hij loopt rond om iedereen te verbazen met zijn trucs. Wagenings eigen ‘Sacre Coeur’: de Johannes de Doperkerk is open voor bezichtiging. Vrijwilligers geven de hele dag door een rondleiding.

Kijk voor het volledige programma van Montmartre aan de Rijn op www.wageningsecultuurzomer.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 5 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26