Wageningen-aanvaller Hannes Rensen maakte het de Redichem-defensie flink lastig.
Wageningen-aanvaller Hannes Rensen maakte het de Redichem-defensie flink lastig. Dick Martens

Kater voor WVV Wageningen

1 november 2022 om 08:49 Overig

HEELSUM WVV Wageningen heeft aan de streekderby met Redichem een fikse kater overgehouden. Met nog twintig minuten op de klok en een 1-3 voorsprong leken de drie punten binnen, maar in een krankzinnige slotfase kwam de thuisclub toch nog langszij: 3-3. ,,Zo’n voorsprong mag je natuurlijk nooit meer weggeven”, foeterde trainer Marcel Nijhuis kort na het laatste fluitsignaal, met de stoom nog uit zijn oren.

Trainer Nijhuis: ‘Zo’n voorsprong mag je nooit meer weggeven’

Dick Martens

,,Op de slotfase na hadden we eigenlijk de hele wedstrijd de controle”, vond Nijhuis, nadat hij weer enigszins was afgekoeld. ,,Zeker voor rust domineerden wij, kregen kans op kans maar verzuimden wij onszelf te belonen, waardoor de 0-1 (doelpunt: Camiel Timmer) maar een magere afspiegeling was van ons overwicht.” Nijhuis analyse was juist en vooral zijn watervlugge en sluwe spits Hannes Rensen mocht zich dat wel aanrekenen. Hij liet zeker de nodige fraaie kansen onbenut, maar verklaarde na afloop, dat hij eigenlijk niet had kunnen spelen. ,,Ik heb gekneusde ribben en zit onder de pijnstillers. Die onderdrukken de pijn weliswaar, maar het hinderde mij wel degelijk. Maar dat neemt niet weg, dat ik er meer had moeten maken vanmiddag.”

Ook in het tweede bedrijf waren de gasten op Sportpark Wilhelmina in Heelsum de bovenliggende partij en dat resulteerde al snel in de 0-2 van Rensen, die het koele eindstation was van een vlot lopende Wageningse aanval. De wedstrijd leek al in een vroeg stadium beslist, maar terwijl Wageningen, bewust of onbewust ‘een tandje terugschakelde’ sloeg de thuisploeg genadeloos toe (1-2) en werd het toch weer een wedstrijd, met kansen over en weer. Terwijl Redichem er niet in slaagde om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, waren het opnieuw de gasten die de marge op twee doelpunten bracht, met een meer dan fraaie treffer. Met nog ruim 20 minuten te spelen werden de toeschouwers getrakteerd op ‘een aanval uit het boekje’. Sem Lammers zette de aanval op, die met een subtiel hakje werd verlengd naar Nino Jansen, die op zijn beurt invaller Davey van der Linde in stelling bracht die Redichem-doelman Daan van Beek volstrekt kansloos liet: 1-3.

,,Op dat moment dacht ik rustig achterover te kunnen gaan leunen”, blikt Nijhuis terug op wat de beslissing had moeten zijn. ,,Maar het liep ‘even’ wat anders. Redichem rechtte de ruggen en wij stonden erbij en keken ernaar, lieten het gewoon gebeuren en laat je een zeker lijkende overwinning toch nog uit je handen glippen. Dat doet pijn.” En het had in de absolute slotfase nog veel erger voor Wageningen kunnen aflopen als Wageningen-doelman Demi van den Hurk een venijnig schot van Lennart Fuchs niet uit de kruising had getikt. De slotconclusie was voor topscorer Rensen: ,,Wij laten hier dure punten liggen, zeker met het oog op die versterkte degradatieregeling straks. Deze wedstrijd hadden wij met ruime cijfers moeten winnen.” Maar met dank aan zijn zoontje, die bij ‘papa’ in de armen vloog, was Rensens lach weer snel terug. ,,Er zijn belangrijker dingen dan voetbal! Toch?”

advertentie
advertentie