Wethouder Guido van Vulpen in gesprek met voorzitter Nelly Groothuis.
Wethouder Guido van Vulpen in gesprek met voorzitter Nelly Groothuis. Jaap Mons

Expositie Zonnebloem in bblthk

8 november 2022 om 20:45 Overig

Gevarieerde en vrolijke expositie

WAGENINGEN Op donderdag 3 november opende wethouder Guido van Vulpen de jubileumexpositie van de Zonnebloem afdeling Wageningen in de bblthk.  

Jan Leijser  

Hij sprak waarderende woorden uit voor deze vereniging die geen cent subsidie ontvangt en geheel uit vrijwilligers bestaat. Maar liefst 26 betrokken vrijwilligers zijn actief voor 75 deelnemers. 4

De expositie laat zien dat er veel veranderd is, de Zonnebloem van nu is een andere dan die van vroeger. “Dankzij de hedendaagse hulpmiddelen en aanpassingen blijven we langer zelfstandig”, vertelt Nelly Groothuis, voorzitter van de Zonnebloem. Op de vraag of de Zonnebloem nog wel van deze tijd is, antwoordt zij volmondig “ja”! “Er zijn nog steeds mensen met een lichamelijke handicap, voor wie eenzaamheid dreigt. De Zonnebloem biedt hen een belangrijk en waardevol netwerk.”  

Samen met het Gelders Palet (schilderijen), Jaap Mons (foto’s), Rienkje Samshuijzen en Barbara Finkensieper van Solidez (schilderijen) en Greet Steenhuis van de vereniging Groei & Bloei is er hard gewerkt aan deze gevarieerde en vrolijke expositie. Neel Hennevelt van het Breicafé Wageningen leidde de volgende dag een workshop ‘Zonnebloem haken’. De hele maand november is de expositie te bewonderen.  

Op zaterdag 19 november verzorgt de Zonnebloem, voor jong en oud, de inloop-workshop ‘Boekenlegger maken’ van 12.00 tot 14.00 uur in de bblthk. 

advertentie
advertentie