Op slinkse wijze hebben wij een foto bemachtigd van een van de repetities.
Op slinkse wijze hebben wij een foto bemachtigd van een van de repetities. Het Geheim van Wageningen

Het Geheim van Wageningen

Overig

Theaterwande-ling langs plekken waar je anders nooit komt

WAGENINGEN Wat is het geheim van Wageningen? Veel mensen zijn benieuwd naar het antwoord op die vraag. Die conclusie mag je trekken uit het feit dat de kaarten voor de gelijknamige voorstelling drie weken geleden al uitverkocht waren. Komend weekend kunnen de bezoekers in drie voorstellingen beleven of hun nieuwsgierigheid bevredigd wordt.

Het idee voor de voorstelling ontstond toen een lid van een van de Wageningse theatergroepen zich meldde bij cultuurontwikkelaars Didi de Vries en Ron van der Sterren. “Zij vroeg zich af of er niet iets gezamenlijks georganiseerd kon worden met alle Wageningse theatergroepen. Wij vonden het een geweldig idee en hebben een brainstorm georganiseerd. Dat was een succes en zo is het project tot stand gekomen. De bedoeling is dat dit het begin is van een meerjarige traditie.”

In de voorstelling spelen leden van Theater Tegendraads, WDT, Lens theatermakers, Wagenings werktheater, De Leftovers en Sempre Sereno. De Waterlanders hebben een grote rol gehad in het maken van het verhaal. Jan-Willem Slotboom is de regisseur en de mensen van Escape Room Wageningen hebben puzzels in elkaar gezet.

Het Geheim van Wageningen is een theaterwandeling geworden op plekken waar je normaal gesproken nooit komt. Welke dat zijn, hoort bij het geheim. “We gaan vooraf absoluut niets onthullen, dat zou de lol van de makers weghalen”, zeggen Didi en Ron. “Het enige dat we kwijt willen is dat de wandeling vertrekt vanaf een centrale locatie in de binnenstad.” Didi wil na enig aandringen wel onthullen dat het geheim van Wageningen tijdens de voorstelling ontsluierd gaat worden. Maar hoe moet het dan met eventuele voorstellingen de komende jaren? “Dat is geen enkel probleem, want er zijn altijd weer nieuwe geheimen”, lacht zij mysterieus.

Hoewel de voorstellingen dus uitverkocht zijn, is er nog een kans om er toch bij te zijn. “We zoeken nog een paar mensen om als vrijwilliger hand-en-spandiensten te verrichten. Meld je daarvoor snel aan via info@hetgeheimvanwageningen.nl.”

advertentie
advertentie