Afbeelding
Foto: Pexels

Wageningen stad voor jong en oud

24 december 2021 om 12:41 Partnercontent

Wageningen, een stad gevestigd op een prachtige unieke plek waar de Veluwerand, de Gelderse vallei en de rivier de Rijn aan elkaar grenzen, is een plaats met een grote rijke historie waarbij vandaag de dag nog vele dingen van over zijn gebleven en te zien. De stad kan op vele manieren ervaren worden. Maar waar te beginnen? Met de tips wordt jouw tijd in Wageningen bijzonder en ga je lekker genieten van deze regio in Nederland.

Gezelligheid alom

De stad is een gezellige plek met vele uitgaansmogelijkheden, plekken om te winkelen en sportcentrums. Indien je meer een natuurmens bent, probeer dan eens buiten de stad te kijken en je te verplaatsen naar de Uiterwaarden, heidevelden en bossen in de buurt. Voor de wandelliefhebbers, hardloop fanaten of fietsers een prachtige plek om te genieten van de natuur en frisse lucht. Wageningen biedt ook plek voor de student waarbij vele studentenverenigingen je met open armen ontvangen en waarbij gezelligheid op nummer 1 staat. 

Geschiedenis die nog steeds leeft

Een van de karakteristieke kenmerken van deze locatie die op vele locaties in de stad Wageningen teruggevonden kan worden en gebruikt wordt is het wapen van de Gemeente. Het Wageningse wiel kan niet alleen gezien worden, maar ook geproefd worden, bij een lokale bakker vind je gegarandeerd een hapje genaamd naar het Wageningse wiel. 

Stad die leeft

Wageningen is een aangename en zeer gastvrije stad. De vele gezellige terrassen in het centrum nodigen iedereen uit om hier onderdeel van te worden. Dankzij onderzoek door de Wageningen University wordt er continu volop nagedacht over nieuwe en betere ideeën op het niveau van voeding en gezondheid in de regio. Van het verbeteren van het voedselkwaliteit in de regio tot het verhogen van het comfort tijdens hete zomerdag door de invoering van een mobiele airco 12000 btu in de lokale kroeg of restaurant. Wageningen wordt niet voor niets de City of Life Sciences genoemd. 

Een stad met een dorps karakter

De stad Wageningen is een niet al te grote stad. Wat fijn is en zo zijn voordelen heeft. Je bent namelijk binnen een kwartier fietsen ter plekke. Kijk er niet van op dat je geregeld bekenden tegenkomt onderweg. Het is een ware studentenstad, wat je merkt aan de sfeer, het aantal studentenhuizen, de vele boekhandels in de buurt, supermarkten op iedere hoek van de straat. De stad biedt vele uitgaansgelegenheden zoals bioscopen, restaurants of cafetaria en natuurlijk niet te vergeten de leuke en gezellige kroegen. 

Ondernemen in Wageningen

Voor de ondernemers worden er ook voldoende mogelijkheden gemaakt waaronder ruimte om hiermee aan de slag te kunnen. Bouwruimte voor een pand kan gevonden worden in het Business en Science Park Wageningen. Omringd door vele andere ondernemers in de branche Life Science, Food of Health kunt je hier jouw basis leggen voor jouw nieuwe onderneming. Liever online aan de slag als internet marketeer die zich onder andere bezighoudt met backlinks kopen, dan is een flexkantoor in de stad wellicht een mogelijk om hiermee aan de slag te gaan.

advertentie
advertentie