Paulus Schäfer (links) en Joost Zoeteman gaan een heerlijke gitaar battle aan tijdens Jasper Somsen Invites ...
Paulus Schäfer (links) en Joost Zoeteman gaan een heerlijke gitaar battle aan tijdens Jasper Somsen Invites ... Ron Thijsen

Jasper Somsen Invites ...

16 november 2022 om 21:22 Overig

Spectaculaire gitaarvirtuozen

WAGENINGEN Wie van muzikaal spektakel houdt moet zijn/haar agenda vrijhouden op donderdagavond 24 november. De gitaristen Paulus Schäfer en Joost Zoeteman zijn ware meesters. Met de virtuoze mix tussen enerzijds de Gypsy Jazz van Paulus en anderzijds mainstream Jazz van Joost speelden zij al meerdere grote clubs en festivals plat in Nederland, België en Duitsland.

Paulus Schäfer is de jongste zoon van een grote familie, die dicht bij de beroemde Rosenberg familie zit. Aangezien al zijn broers gitaar speelden kon het niet anders dan dat hij ook de gitaar zou oppakken. Hoewel de muziek van de grondlegger van de Gypsy Jazz, Django Reinhardt, diep in het DNA van deze sympathieke Brabander zit, kijkt Paulus Schäfer verder dan de strikte traditie. Hij vermengt zijn prachtige spel met allerlei stijlen en gaat graag nieuwe muzikale uitdagingen aan. 

Hierin vond Paulus de perfect partner in gitarist Joost Zoeteman. Hoewel Joost zijn spel geworteld is in de mainstream Jazz en Bebop tradities, is Joost een groot liefhebber van de Gypsy Jazz en beheerst hij ook allerlei modernere Jazz en popmuziek. Samen met contrabassist Jasper Somsen en drummer Wim de Vries vormen zij het Paulus Schäfer-Joost Zoeteman Quartet. In 2019 kwam hun eerste album “Django” uit. 

Het muzikale vuurwerk wordt extra aangewakkerd door drummer Wim de Vries. Naast vele andere projecten toert Wim al jaren, met zijn collega René Creemers, als “Drumbassadors” over de wereld. Kortom, op donderdag 24 wordt het gegarandeerd een fantastische avond, waar het plezier en enthousiasme vanaf druipt! 

SAVE THE DATES De komende Jasper Somsen Invites ... zijn inmiddels bekend. Op donderdag 23 februari komt het Argentijnse duo Guillermo Celano (gitaar) en Marcos Baggiani (drums) naar Wageningen. Donderdag 6 april zijn Metropole Orkest-leden Paul van der Feen (altsaxofoon) en Hans Vroomans (piano) te gast op het podium van Café Loburg. 

Net als de vorige editie start het concert om 20:30 uur (twee sets, met pauze). “Kies zelf”-tickets (€ 0/5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit LoburgLive concert wordt georganiseerd in samenwerking met Jazz in Wageningen & PopUPop.

advertentie
advertentie