Het Oekraïense gelegenheidskoor bedankte de vrijwilligers met een optreden.
Het Oekraïense gelegenheidskoor bedankte de vrijwilligers met een optreden. Kees Stap

Dank aan alle vrijwilligers

14 maart 2023 om 20:34 Overig

WAGENINGEN Ruim 80 Wageningers waren vrijdag op uitnodiging van Rotary Wageningen te gast in de Grote Kerk. Zij kregen een heerlijk diner met muzikale omlijsting aangeboden. “Hiermee spreken wij onze waardering uit aan al die vrijwilligers die zorgen voor een warm welkom aan mensen die huis en haard moesten verlaten”, aldus Rotary voorzitter Hans Lugard.

Rotaryclub Wageningen organiseert jaarlijks een vrijwilligersdiner. Hiermee wil de club de mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen in het zonnetje zetten. Deze keer waren dat de vrijwilligers die helpen bij de opvang van vluchtelingen uit verschillende landen. Eerder werd het vrijwilligersdiner georganiseerd voor vrijwilligers van de voedselbank en voor mantelzorgers. “Dankzij bijdragen van Wageningen Doet, het MARIN, en donaties van diverse van onze eigen leden kunnen we deze avond aanbieden”, sprak Hans Lugard.

Ook burgemeester Floor Vermeulen sprak zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. “In Wageningen vangen wij circa 1.000 vluchtelingen op. Op een inwonertal van 40.000 is dat een groot aantal. Dat lukt dan ook alleen omdat veel mensen zich belangeloos voor hen inzetten. Dank u wel daarvoor!”

De gasten wisselden onderling ervaringen uit over hun inzet. Zo waren er mensen die taalles geven aan nieuwkomers, gastgezinnen die drie of zes maanden Oekraïners in hun huis hebben opgevangen, mensen die via crowdfunding een jaar lang een flat huren voor Oekraïense vluchtelingen en vrijwilligers van Welkom in Wageningen en Vluchtelingen Onder Dak.

Diverse Oekraïense vluchtelingen die inmiddels in Wageningen en omgeving wonen, vormden speciaal voor deze avond een gelegenheidskoor. Met zang, dans en videobeelden bedankten zij de aanwezigen voor al hun ondersteuning. De gasten werden verder nog verwend met de prachtige klanken van pianist Michel Xie en door het warme geluid van Musica Vocale. Zij vertolkten onder andere een indrukwekkend werk van de Oekraïense componist Silvestrov. De geëmotioneerde Oekraïense gasten beloonden het optreden met een staande ovatie.

Kees Stap
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie