Zondag 4 juni is Arboretum Belmonte het decor van het Belmodo Festival.
Zondag 4 juni is Arboretum Belmonte het decor van het Belmodo Festival. Guy Ackermans

Belmondo Festival

31 mei 2023 om 12:36 Overig

Festival van de Vrijheid

WAGENINGEN Eindelijk weer Belmondo Festival! Het prachtige Arboretum Belmonte is zondag 4 juni van 13.00 tot 19.00 uur het decor van een echt Wagenings feest voor jong en oud. Op vier plekken in het park kun je genieten van de optredens van Wageningse bands, koren, bigbands, orkesten en dansgroepen. De klanken van blues, jazz, salsa, pop, rock, folk, klezmer, internationale en klassieke muziek waaien die dag door het park. Het is Wageningen op zijn best: iedereen treedt gratis op voor het goede doel tijdens het Festival van de Vrijheid, zoals het festival dit jaar heet. 

Klinkende namen als klezmer ensemble Ha’Chalonbreakdancegroep Ill Skill Squad en de Wageningse WUR-bigband Sound of Science zijn ook dit jaar weer van de partij. Catch, dé jazzband van Wageningen en alle Wageningse koren, zijn er ook weer. Er is een kinderprogramma, een dansworkshop, een international street met informatiekraampje en hapjes. Kortom, kom genieten! 

De inmiddels negende editie staat dit jaar in het teken van de vrijheid. Welkom in Wageningen, COA Wageningen en de lokale serviceclubs geven samen met vluchtelingen en leerlingen van de internationale schakelklas invulling aan dit thema. Ze hebben van tevoren samen de hapjes en vrijheidscreaties voor het festival gemaakt. Natuurlijk zijn vluchtelingen uit Oekraïne en andere brandhaarden de bijzondere gasten op 4 juni. De burgemeester, stadsdichter Ellen van der Kolk en goochelaar Tim Horsting openen samen het festival op bijzondere wijze. 

De opbrengst van de hapjes en de drank gaat ook dit jaar naar een goed doel. De organisatie hoopt zoveel mogelijk geld bijeen te brengen om zoveel mogelijk Wageningse kinderen een droomreisje naar de Efteling te gunnen. Zodat ook deze kinderen, samen met hun ouders, een leuk uitje in de zomer hebben. Daaronder zijn natuurlijk ook kinderen van vluchtelingen te vinden. Dus kom genieten van de muziek én doneer ook via het kopen van eten en drinken dit prachtige doel (en via de website).

Dit festival is natuurlijk mogelijk door de gulle gaven van bedrijven en particulieren in Wageningen. Kom zoveel mogelijk op de fiets, want de parkeervoorzieningen zijn beperkt. Kijk voor meer informatie op www.belmondofestival.nl.

advertentie
advertentie