Afbeelding

Open dag AZC Bosrandweg

18 september 2023 om 20:36 Overig

WAGENINGEN Altijd al willen weten hoe het eruit ziet op een AZC? Hoeveel ruimte hebben de mensen die daar tijdelijk wonen voor zichzelf, voor hun kinderen? Hoe ziet het basisschooltje op het AZC Bosrandweg eruit? Hoe en waar wordt er gekookt? Kan er worden gesport, is er een plek om te ontspannen op het terrein? Wat vinden de bewoners van Wageningen van hun tijdelijke verblijfsplek?

Zaterdag 23 september tussen 13.00 en 16.00 uur houdt het AZC aan de Bosrandweg in Wageningen een open dag. Alle inwoners van Wageningen en omgeving zijn van harte welkom om een hapje of drankje te komen nuttigen met de medewerkers en bewoners.

Het team van het AZC staat samen met de bewoners klaar om met u in gesprek te gaan en u een rondleiding te geven, zoals goede buren dat doen. Zo kunt u die dag onder andere een kijkje nemen in de schoollokalen, de recreatiezaal en het kantoor van Vluchtelingenwerk.

Het overgrote deel van de bewoners van het AZC stelt het zeer op prijs met u in contact en gesprek te komen. Het opbouwen van een netwerk met mensen die al langer in Nederland wonen, is fijn voor asielzoekers. Vanzelfsprekend hebben de AZC-bewoners ook concrete vragen: hoe kan er aan de kinderen een zo prettig mogelijke jeugd gegeven worden, wat is daarvoor nodig en wat kan daarvoor georganiseerd worden? Op de Bosrandweg heeft een aantal jonge mannen aangegeven graag te voetballen. De Wageningse Voetbalvereniging WVV heeft hen de mogelijkheid gegeven om op sportpark De Zoom te trainen en is er inmiddels een elftal aangemeld om aan de competitie deel te nemen.

Kortom, genoeg te bespreken, genoeg te zien en u bent van harte welkom dit bij te wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie