Lenie Onderstal, dit seizoen nieuwkomer bij WVV Wageningen, ziet zijn doelpoging stranden op de doelman van Elistha.
Lenie Onderstal, dit seizoen nieuwkomer bij WVV Wageningen, ziet zijn doelpoging stranden op de doelman van Elistha. Dick Martens

Vol vertrouwen richting competitie

18 september 2023 om 19:31 Overig

WAGENINGEN De voetbalcompetitie 2023-2024 voor de amateurvoetballers gaat aanstaande zaterdag van start. Richting die competitiestart werkten de clubs de afgelopen weken traditioneel hun bekerpoule-wedstrijden af. De derdeklassers WAVV, ONA’53 en SKV ‘bekeren’ verder, zij wonnen zelfs al hun drie poulewedstrijden. WVV Wageningen, komend seizoen uitkomend in de 5e Klasse, overleefde die poulefase weliswaar niet, maar tankte richting de seizoenstart zeker ook het nodige zelfvertrouwen door de laatste poulewedstrijd te winnen.

Het keurkorps van de weer op het oude nest teruggekeerde trainer Johan Capelleveen opende in het thuisduel met Elistha in de 10e minuut door Marcello van Raath de score. Nog voor rust verdubbelde aanvaller Hannes Rensen die score (2-0). Na rust werd het spelpeil, mede door de vele wissels en de wat ‘warrige’ leiding van scheidsrechter Patrick van Omme, er niet beter op. Na de aansluitingstreffer van de Elstenaren werd het nog even spannend, maar in de extra tijd was het opnieuw Rensen die aan alle onzekerheid een einde maakte en de eindstand op 3-1 bepaalde. Van Capelleveen zag zijn ploeg vooral voor rust ‘bij vlagen prima voetballen’. ,,Na rust liepen we teveel achter de feiten aan. Toch ga ik met vertrouwen en met een prima selectie, waar de concurrentie groot is, de competitie in. De doelstelling? Top vijf moet mogelijke zijn.”

Ook bij WAVV, ONA’53 en SKV keken de trainers verlangend en met vertrouwen richting de competitiestart. ,,Die bekerpotjes hebben we gelukkig gehad”, verzuchtte ONA’53-trainer Martin Mol na de 2-3 zege bij Beuningse Boys. Mol die afgelopen week zijn contract met twee jaar verlengde, was wel blij, dat zijn groep steeds completer wordt. ,,Mede daardoor was je het aan je stand verplicht deze groepsfase te overleven. Dat hebben we, met drie zeges, gedaan en nu op naar ‘het echie’. Zaterdag, op bezoek bij Terschuurse Boys moeten wij er staan.” Voor ONA scoorden: Marvin Willemsne (2) en Daen Feite van Dijk. 

WAVV bereikte ook ongeslagen de volgende bekerronde. Ook in- en tegen Dodeaard kwam de ploeg van trainer Moslin Adnane niet in gevaar: 1-5. ,,De uitslag had nog veel hoger moeten uitvallen. Met name na rust speelden we praktisch alleen op hun helft, maar gingen we te slordig met de kansen om. Maar toch zag ik ook fraaie acties. Met deze nuttige overwinning tankten we het nodige vertrouwen richting de competitiestart, zaterdag thuis tegen DFS. Voor WAVV waren Davey Jansen met een hattrick en Guus Arndts (2) trefzeker.

Ook bij SKV wordt reikhalzend naar de competitiestart uitgekeken, maar ook daar was er tevredenheid over de drie bekeroverwinningen. ,,Die staan”, zag assistent trainer Behrouz Moghaddasi. ,,Zeker in de tweede helft tegen Kesteren waren we heer en meester en werd het uiteindelijk 3-5. Dat geeft vertrouwen richting zaterdag als Fortissimo op bezoek komt.” De doelpuntenmakers waren: Melle ten Brinke, Tijmen Remijnse, Dayriëlo Geutjes en Omar El Azami (2).

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie