Spelmoment uit het duel SKV-Veenendaal (1-).
Spelmoment uit het duel SKV-Veenendaal (1-). Dick Martens

Onsmakelijke taferelen na afloop van SKV-Veenendaal. Nederlagen voor Wageningen en ONA’53

13 maart 2023 om 11:16 Voetbal

WAGENINGEN De streekderby in de 3e Klasse A tussen SKV en Veenendaal leek uit te monden in een minimale 0-1 overwinning voor de gasten. Maar in extremis, diep in blessuretijd, zette de niet meer verwachte gelijkmaker van invaller Emilj Asimirov het duel letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Er werd nog wel afgetrapt, maar vervolgens floot scheidsrechter Richard Teunissen af. Het was het startsein voor onsmakelijke taferelen op Sportpark De Zoom. Overal ontstonden opstootjes, vielen er rake klappen, met de jonge SKV-aanvaller Koen Douglas als het voornaamste slachtoffer. Hij werd geveld door een ordinaire kopstoot van een van de Veenendaalspelers, die evenals zijn teamgenoten en ook trainer Tom Gesgarz het maar moeilijk konden verkroppen, dat zij een zeker lijkende overwinning in de slotfase nog door hun vingers zagen glippen. Ook bij ONA’53 en WVV Wageningen was de stemming niet al te best, maar dat had een andere reden. Beide ploegen leden een nederlaag.

Dick Martens

AANGESLAGEN,,Dit hoort niet op een voetbalveld thuis”, aldus de zichtbaar aangeslagen SKV-trainer Jan Gaasbeek. ,,Dit slaat echt helemaal nergens op. Dan hoef je geen wedstrijdanalyse meer te geven. Hier worden echt grenzen overschreden. Walgelijk.” SKV speelde zeker voor rust niet goed en mocht de handen dichtknijpen, dat het na 45 minuten ‘maar’ 0-1 stond. Na rust en zeker nadat Gaasbeek wat omzettingen pleegde en naar later bleek ‘Gouden wissel’ Astamirov in had gebracht, herstelde de thuisclub zich enigszins, met de uiteindelijke gelijkmaker als beloning. Maar dat feestje was van korte duur, dat werd na het laatste fluitsignaal ruw verstoord door de veel te hoog opgelopen emoties.

KAARSJE UIT Voor ONA’53 stond er een ‘bijzondere’ uitwedstrijd op het programma. Niet alleen diende daarvoor helemaal naar Helmond te worden afgereisd, maar was de aftrap pas om 17.15 uur. Tegenstander was SV De Braak, de ‘vreemde eend in de bijt’ in de 3e Klasse A. De Wageningers hielden geen al te beste herinneringen over aan ‘de sportieve tienertour’. Met een nederlaag van 5-3 in de bagage werd de ruim 90 kilometer lange terugreis ook weer ‘afzien’. ,,Om moedeloos van te worden”, somberde trainer Martin Mol. ,,We startten veel te slap, het was te plichtmatig. Gelukkig herstelden we ons na rust, bij een 3-1 achterstand en kwamen we op 3-3, maar daarna ging ons kaarsje uit. Een domper die we snel moeten verwerken om niet verder in de problemen te geraken.” Voor ONA scoorden Bjorn Mol (2) en Bjorn van den Brink.

TEGEN 12 MAN Ook somberheid bij WVV Wageningen na de 1-0 nederlaag in- en tegen Barneveld. ,,Schandalig”, foeterde trainer Marcel Nijhuis. ,,We hebben echt tegen 12 man gespeeld. De scheidsrechter was dramatisch. Ik zeg het niet snel, maar dit kon echt niet. Van ons wordt een zuiver doelpunt van Hannes Rensen afgekeurd. In eerste instantie keurde hij het doelpunt goed en wuifde hij de protesten van de spelers van Barneveld weg. Hij wijst naar het midden, om even later toch weer op zijn beslissing terug te komen. Onbegrijpelijk. Vervolgens ‘mogen’ zij wel scoren vanuit een buitenspelsituatie en negeert hij onze grensrechter volkomen. Toen was het hek natuurlijk van de dam. Onze werklust werd niet beloond, maar dat had ‘een reden’. Dit moeten we maar snel vergeten en sportieve revanche nemen zaterdag tegen Redichem.”