Henny Nijzink vertelt over de geschiedenis van Nijzink Mode.
Henny Nijzink vertelt over de geschiedenis van Nijzink Mode. Kees Stap

Nijzink Mode stopt na 64 jaar

13 november 2023 om 11:49 Overig

WAGENINGEN “Gaat u echt stoppen? O, wat jammer.” Dat heeft Henny Nijzink de afgelopen weken vaak gehoord. Toch is het waar. Na 64 jaar sluit de deur van Nijzink Mode aan de Churchillweg. Tot eind december is Nijzink Mode nog op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Alle nog aanwezige kleding wordt voor bodemprijzen verkocht. Ook de winkelinventaris is te koop.

“Kijk, zo zag het winkelpand er in 1959 uit”, wijst Henny Nijzink naar een oude foto. “Mijn vader was in de jaren daarvoor rijwielhersteller, mijn moeder had een naaiatelier. Ze besloten toen om een winkel in textiel te beginnen. Op 11-jarige leeftijd hielp ik vaak al mee.” In de jaren die volgden nam Nijzink de winkel van zijn ouders steeds meer over. Dat combineerde hij met diverse marktkramen. “Die combinatie heb ik 50 jaar lang volgehouden. Dat lukte mede door mijn dochter, die zowel op de markten als in de winkel bijsprong als het nodig was. Ik stond zelf graag op de markt, daar heb je heel bijzonder contact met je klanten en je collega marktlieden. Maar ook in de winkel bouw je een jarenlange band op met je klanten.”

Hij stopt dan ook met gemengde gevoelens. “Het is mooi geweest en het feit dat ik per januari een nieuwe huurder heb gevonden, gaf uiteindelijk de doorslag. Aan de andere kant ligt hier wel een groot deel van mijn leven. Ik ben zelfs in dit pand geboren. Vijf jaar geleden ben ik gestopt met de markten, na een paar jaar wikken en wegen is het nu ook tijd om te stoppen met de winkel. Maar ik ga het contact met de klanten wel missen. Velen van hen komen al jaren bij ons langs, soms komen moeders en dochters samen.”

Nijzink is niet bang dat hij na december in het spreekwoordelijke zwarte gat valt. “Als hobby kweek ik grote parkieten, daar gaan de nodige uurtjes in zitten. Daarnaast werk ik graag in de tuin. Mijn vrouw en ik genieten bovendien erg van de kleinkinderen, daar krijgen we nu ook meer tijd voor.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie