Bij de intocht neemt de goedheiligman zes kinderverslaggevers mee.
Bij de intocht neemt de goedheiligman zes kinderverslaggevers mee.

Sinterklaas voor en mét de kinderen

13 november 2023 om 20:08 Overig

WAGENINGEN Hou je vast! Wageningen wordt vanaf deze week tot 5 december opnieuw de Stad van Sinterklaas. En dit jaar doen Sint en de pieten het niet alleen… 

Bij de intocht neemt de goedheiligman met zijn team namelijk ook zes kinderverslaggevers mee, die onder begeleiding verslag doen vanaf de boot en vanaf de Wageningse wal. En een groot deel van de pieten zijn ook heel jong. Zelf kun je ook meedoen: liedjes zingen met de Harmonie, of de pietendans meedansen. 

Kom je dus ook naar de haven voor dit kinderfeest? (13:00 uur) De pieten doen er kunstjes en delen pepernoten uit – net als vorige jaren zijn er óók glutenvrije pepernoten. 

Mensen die wat langer willen genieten van alle feestelijkheden, of die later willen aanhaken, kunnen de Sint en zijn pieten ontmoeten in het centrum bij het bordes van het stadhuis (14:00 uur). Daar krijgt Sint Nicolaas dit jaar van Burgemeester Vermeulen iets heel speciaals… 

Nieuw is dit jaar het sinterklaaspodium op het 5 December Plein (5 Mei Plein). De Sint komt daar aan met zijn pieten om 14:45 uur. De dag bereikt een feestelijke einde als alle kinderen en hun ouders hem uitzwaaien, samen met kinderburgemeester Janne de Kanter en loco-kinderburgemeester Zoëy Erkelens, als hij Hotel De Wereld ingaat. Daarna begint er op het plein een feestje dat je niet mag missen.

Op de koopzondag van 26 november bezoekt de goedheiligman het centrum opnieuw. Dan kun je hem ontmoeten bij de HEMA (14.00) of in de bblthk (om 15.00).
Voor in de bibliotheek worden er nog kinderen gezocht om op te treden. Ben je goed met muziek, dans, zingen of acrobatiek? Wil je dat aan de Sint en alle mensen laten zien in ruil voor een chocoladeletter? Meld het dan via eigenwijzer@bblthk.nl. Maximaal 5 minuten per deelnemer. Plekken beperkt. Leeftijd 6-9 jaar oud. Tot dan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie