Annemiek van Vleuten ruimt voor het laatst haar zolder op. ,,Kom zaterdag 25 november naar Peereboom Fietsen. Ik had nog heel veel mooie spullen op mijn zolder liggen!
Annemiek van Vleuten ruimt voor het laatst haar zolder op. ,,Kom zaterdag 25 november naar Peereboom Fietsen. Ik had nog heel veel mooie spullen op mijn zolder liggen!" Dick Martens

Zolder van Annemiek is nu echt leeg

18 november 2023 om 10:08 Overig

Allerlaatste ‘zolderverkoop’ op 25 november bij Peerenboom Fietsen

WAGENINGEN Dat de Wageningse wielertopper Annemiek van Vleuten haar racefiets onlangs aan de wilgen heeft gehangen zal bij menig wielerliefhebber en ‘Annemiek-fans’ toch een wat dubbel gevoel hebben veroorzaakt. Een worsteling tussen ‘jammer’, ‘het is mooi geweest’ en ‘hoe gaan we het wielrennen nu zonder Annemiek beleven’. Voor de hoofdpersoon is het echter klip en klaar: ‘Het is een keer mooi geweest’. Maar zoals het de laatste jaren inmiddels een traditie is geworden, ruimde ze ook nu haar zolder, die vol met wielerkleding en accessoires lag, weer op. Maar wel voor de allerlaatste keer.

VEILINGMEESTER ,,Ja, het is nu echt de laatste keer, dat mijn fans nog wielerkleding van mij kunnen kopen”, bevestigt Annemiek, terwijl ze nog ‘hartstikke druk’ is met het uitzoeken en prijzen van haar kleding. ,,Ik heb nu echt mijn zolder helemaal leeg gemaakt, er lag nog genoeg, dus het loont zeker de moeite om zaterdag te komen.” Daar is de Wageningse ook nog eens in een voor haar nieuwe rol te zien. ,,Ja, als veilingmeester. Ik sta dan op de trap in de winkel en ga mijn uiterste best doen om de prijs van de bijzondere items die dan geveild worden nog wat op te kunnen drijven.” En dat zal ongetwijfeld gaan lukken, want het zijn echt bijzondere items, zoals haar laatste WK-pak. ,,Maar ook gele truien, met de startnummers er nog op en mijn in de Ronde van Vlaanderen gedragen regenboogtrui. Ik kwam daar ten val, dat leverde de nodige bloedspetters op mijn shirt op. Die zitten er, evenals mijn startnummer, ook nog op Ook de modder zit er nog op, het pak heb ik niet meer gewassen.” Maar er worden nog veel meer ‘topstukken’, zoals Annemiek ze zelf typeert, geveild. ,,Ook regenboogtruien en gele truien die ik tijdens de Tour de France heb gedragen. Die zijn absoluut de moeite waard.”

GOEDE DOEL Maar ze wil wel benadrukken, dat ook de fans met een wat smallere beurs vooral moeten komen. ,,Zeker bijvoorbeeld beginnend wielrenners die dezelfde maat hebben als ik, daarvoor heb ik mooie Movistar-kleding, shirts, trainingspakken, koershandschoentjes, bidons en schoenen, maatje 39/40. Natuurlijk kan en wil ik overal mijn handtekening op zetten en met de fans op de foto gaan. Ook daarvoor vraag ik maar een kleine bijdrage.” En dat alles ‘voor het goede doel’. ,,Ik zocht een lokaal initiatief en kreeg van burgemeester Floor Vermeulen de tip: ‘de stichting Olrik’. Die verschaft middelen aan initiatieven, bedoeld om anderen te helpen en dat onder het motto:  kleinschalig, gericht en concreet. Zij helpen mensen die net niet in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen. Dat doen zij door bijvoorbeeld bij te springen in het bekostigen van zwemlessen voor kinderen. En gezien het feit, dat de verkoop vorig jaar al € 17.000,00 opbracht, gaat dat nu ook zeker lukken om een mooi bedrag te kunnen doneren. Ik kijk er echt naar uit, heb er hartstikke veel zin in.” De allerlaatste zolderverkoop is zaterdag 25 november om 15.00 uur bij Peerenboom Fietsen aan de Lawickse Allee 5 in Wageningen.

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie