Annemiek van Vleuten ruimde haar zolder op. De fans kwamen in grote getale.
Annemiek van Vleuten ruimde haar zolder op. De fans kwamen in grote getale. Dick Martens

Zolder leeg, opbrengst ruim € 17.000!

Overig

WAGENINGEN ,,Mijn zolder is weer leeg, de mensen gaan blij naar huis, maar ik ga zeker ook blij naar huis.” Dat was de slotconclusie van Annemiek van Vleuten na een lange en vermoeiende dag, die begon met een een gravelrit van ruim 130 kilometer en eindigde in de vooravond bij Peerenboom Fietsen in Wageningen waar honderden fans aanwezig waren om de wielerspullen van hun heldin aan te schaffen, met haar op de foto te gaan of een handtekening te bemachtigen. Dat leidde tot een opbrengst van maar liefst € 17.000,00, want de verkoop koppelde van Vleuten aan twee goede doelen.

Wielerspullen Annemiek van Vleuten trekken honderden fans

Dick Martens

,,De helft van de opbrengst gaat naar de Amy Pieters Foudation, om haar te helpen bij haar herstel na haar zware trainingsongeluk. Zij is mijn teamgenoot bij Team NL. Via deze verkoop wil ik graag mijn steentje bijdragen aan haar revalidatie. Het tweede goede doel is ‘Bikes4Masai. Ik ga volgende week op vakantie naar Kenia, daar waar kinderen van het Masai-volk vaak heel ver moeten lopen om bij hun school te komen. Een project om die kinderen fietsen te kunnen geven, zodat ze op de fiets, dus makkelijker, naar school kunnen gaan.” En gezien de opbrengst zullen er de nodige fietsen kunnen worden aangeschaft.

,,Ik doe dit nu voor de derde keer, omdat ik er achter kwam dat veel dingen die ‘gewoon’ bij mij op zolder lagen heel erg geliefd zijn bij de wielerliefhebbers.” En de wereldkampioene pakte letterlijk uit. Gele truien, Roze truien en Rode truien die ze veroverde na haar overwinningen in respectievelijk de Tour de France, de Giro en de Vuelta, maar ook bidons, helmen en Giro-trofeeën. Vooral bij de overwinningstricots moest diep in de buidel worden getast, die kostten maar liefst € 1.000,00 per stuk. Jeroen van Antwerpen uit Bilthoven liet € 200,00 van zijn rekening afschrijven voor een leiderstrui uit de Vuelta, met de signatuur van zijn heldin. ,,Ik ben een enorme fan van Annemiek en ben sinds kort begonnen met het verzamelen van wielershirts en deze trui had ik op het oog. Geweldig, dat ik die nu kan gaan inlijsten.” Een bijzondere fan was ook Orry de Beer (31) uit Sint Oedenrode. Hij kwam naar Wageningen compleet in het Movistar-tenue, waar hij het WK-tenue van Van Vleuten aan toevoegde. Ook hij liet er een handtekening opzetten. ,,Maar ik heb ook de reserve-fiets van Alejandro Valverde kunnen bemachtigen, in de WK-kleuren. Ja een dure hobby, maar dat heb ik er voor over. De foto, samen met Annemiek, maakt het plaatje ook letterlijk compleet.” Ook voor Roel Peerenboom is de verkoop ‘genieten’ en opnieuw ‘een geweldige gebeurtenis’. ,,De eerste fan stond al om 9.00 uur in de winkel, terwijl de verkoop pas om 16.00 uur startte. Het was een verzamelaar van gesigneerde bidons. De bidon kon ik hem wel verkopen, maar voor de handtekening moest hij toch ‘even’ wachten.” Ondertussen bleef Annemiek maar stralen. ,,Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Super mooi! Ik ga dan ook met een dubbel goed gevoel op vakantie.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49