Afbeelding
Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

Waar koop je een modieus kostuum voor heren?

26 maart 2024 om 14:24 Partnercontent

Als je kijkt naar het aanbod aan kleding dan is er voor dames altijd al veel meer dan voor heren. Dat geldt zelfs voor kinderkleding. Heb je een dochter dan is er volop keuze, voor een jongen is het aanbod een stuk minder groot. Maar dat betekent niet dat jongens en mannen niet modebewust zijn. Gelukkig ontdekken de ontwerpers en producenten dat ook. Het aanbod voor mannen is de laatste jaren flink gegroeid. Kon je pakweg tien jaar geleden kiezen uit een blauw pak, een grijs pak of een zwarte smoking, vandaag de dag is het aanbod aanzienlijk ruimer.

Online een mooi pak kopen

Als je geen zin hebt om naar een hippe herenmodezaak te gaan waar je door een iets te enthousiaste verkoper in het ene na het andere pak wordt gehesen, dan kun je ook terecht bij een online herenmodezaak. Je kunt op je gemak het aanbod bekijken en vergelijken. Als je een pak hebt gevonden dat je aanspreekt dan hoef je alleen nog maar de juiste maat te selecteren. Als jouw maat is uitverkocht kun je contact opnemen met de klantenservice, wellicht is deze binnenkort wel weer leverbaar of is er een ander alternatief. Op de website vind je vaak maattabellen zodat je zonder risico de juiste maat kunt selecteren. Je bestelling heb je meestal binnen enkele dagen in huis.

Wat draag je wanneer?

Een net pak kun je dagelijks dragen. Als je een functie heeft waarbij ‘dasje jasje’ een must is dan kun je een comfortabel herenpak uitkiezen, eventueel met een extra pantalon en een paar mooie bijpassende stropdassen. De stropdas wordt steeds vaker achterwege gelaten, maar houd er toch enkele op voorraad voor die speciale gelegenheden waarbij je er onberispelijk uit moet zien. En dan zijn er natuurlijk nog de mooie smokings in zwart, wit en tegenwoordig ook andere kleuren. Die zijn voor echt bijzondere gelegenheden zoals een feest, een opening, een netwerkborrel of een zakendiner. Bij een smoking draag je altijd een vlinderdas en een speciaal smoking overhemd.

Houd je pak lang mooi

Een mooi pak, daar ben je zuinig op. Dus als je thuis komt en je wilt je verkleden dan hang je je pak direct op een hanger zodat het niet gaat kreuken. Ga je op zakenreis dan stop je je pak op een dusdanige manier in de koffer dat het zo min mogelijk kreukt. Hang het bij aankomst in je hotelkamer direct op een hanger zodat eventuele kreukels kunnen uitzakken. In de betere hotels is vaak een strijkservice aanwezig mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen. Een pak gaat niet in de wasmachine, maar laat je stomen door een ervaren stomerij. Dit hoeft niet na iedere keer dragen, je kunt het pak ook een paar uur buiten houden om te luchten als er geen vlekken op zijn gekomen. Je overhemden was en strijk je natuurlijk wel na een dag dragen.

advertentie
advertentie