Afbeelding
Foto Pexels

Werkgelegenheid in Noord-Limburg; wat zijn de mogelijkheden?

7 juni 2022 om 10:13 Partnercontent

Op de werkmarkt staan er op het moment veel vacatures open en kan je dus zeggen dat er genoeg werk te vinden is. Maar dat is misschien toch makkelijk gezegd. Er moeten namelijk veel banen zijn waar jouw interesses liggen. Ook zal het leuk zijn als deze banen in jouw buurt liggen en je niet twee uur hoeft te rijden voordat je op je werk aankomt. In deze blog bespreken we de tips waar je op moet letten als je gaat solliciteren. 

Vacatures 

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruikt van een externe vacaturebank, zoals bij vacatures Nijmegen. Hier kunnen mensen namelijk in een overzicht zien welke vacatures er beschikbaar zijn in Nijmegen. Daarnaast kan je ook kijken wat de vacatures in de regio zijn en of daar misschien iets zit wat bij jou past. Naast vacatures worden er ook traineeships aangeboden, maar ook stages of freelance klussen. Deze pagina’s worden elke dag aangevuld met nieuwe vacatures, waardoor er genoeg keuzes zijn.

Solliciteren 

Zorg als je gaat solliciteren dat je altijd een overzichtelijk CV en motivatiebrief hebt. Een tip is om een standaard motivatiebrief te maken. Door een standaard motivatiebrief te hebben kun  je makkelijk en snel reageren op vacatures, doordat je alleen het bedrijf en waarom jij bij het bedrijf hoort hoeft aan te passen. Verdere informatie over je studie en andere banen staan er al en deze zijn bij iedere sollicitatie ongewijzigd. 

Tips 

Andere tips die we geven wanneer je gaat solliciteren is dat het verstandig gedurende je sollicitatieperiode een goed rondje door je sociale media kanalen te doen, als deze openbaar staan. Iedereen kan jouw opzoeken en dus ook jouw toekomstige werkgever. Probeer ook zo concreet mogelijk antwoord te geven op vragen. Natuurlijk worden er in de meeste gevallen standaard vragen gesteld waarop je je kan voorbereiden. Maar probeer hier concrete antwoorden te geven en en geen langdradig verhaal van te maken. 

Wanneer je de arbeidsmarkt op gaat zijn er genoeg mogelijkheden om te gaan solliciteren, zo ook op vacaturesites, waar dagelijks nieuwe vacatures worden geplaatst. Denk wel als je gaat solliciteren dat je een up-to-date CV hebt en je motivatiebrief goed aansluit bij het bedrijf waar je gaat solliciteren. Bereid je goed voor op het gesprek en probeer zo concreet mogelijk antwoord te geven.  

advertentie
advertentie