Afbeelding
Foto Grote Broer

Creatieve workshops met kinderen? Dit is er mogelijk

Partnercontent

Iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs is het er wel over eens: culturele en kunstzinnige activiteiten op school zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Bij Grote Broer weten we dat als geen ander. Wij organiseren al sinds 2001 creatieve workshops op scholen door heel Nederland en werken ook in regio Wageningen. Ons workshopaanbod beslaat alle kunstvormen: dans, theater, muziek, circus, digitale media en kunst en techniek.

Dans

Dansen is tijdloos. Het is een activiteit waarin expressie voorop staat en waarin kunst en sport samenkomen. Het is voor kinderen dus op verschillende niveaus gezond om te dansen: fysiek, emotioneel en mentaal. Voor elke leeftijd is er een passend dansgenre. Zo ontdekken de kleintjes bij kleuterdans spelenderwijs hoe ze hun lichaam kunnen bewegen op muziek en experimenteren de oudere kinderen van de school tijdens een workshop hiphop met de dansmoves van hun eigen muzikale helden.

Muziek

Ieder mens houdt van muziek. Wat is er leuker dan muziek luisteren? Muziek maken! En er zijn hartstikke laagdrempelige manieren om dat te doen. Zo hebben kinderen hun zangstem altijd al bij zich en kun je op bijvoorbeeld oude jerrycans, tonnen en vaten ook aan de slag met percussie. Samen muziek maken is ontzettend goed voor de groepsbinding. Je kunt namelijk alleen maar mooie muziek maken als je bereid bent om goed naar elkaar te luisteren.

Theater

Gaat er iets boven de kriebels die je voelt voordat je het podium op stapt? Dat leren kinderen met theateractiviteiten. Ze ervaren hoe het is om ruimte te pakken en om zichzelf kwetsbaar op te stellen voor een publiek. Én hoe het is om applaus te incasseren. Zo staat een theaterworkshop garant voor een veelzijdige, leerzame ervaring.

Circus

Er zijn eigenlijk geen woorden om te beschrijven wat circusactiviteiten kunnen doen voor de kinderen op je school. In een paar uur leren ze jongleren, koorddansen of samen een acrobatische kunst uitvoeren. Het succesgevoel dat daarmee gepaard gaat, laat zich amper omschrijven.

Digitale media

Veel volwassenen zien het gebruik van digitale media eerder als iets om te ontmoedigen dan als iets om te stimuleren. Maar feit is dat kinderen zich veel bezig houden met digitale media. En dat er ook een hoop creatieve potentie in zit! Tijdens onze workshops gaan wij aan de slag met het maken van podcasts, vlogs, how-to-video’s en TikTok-dansjes.

Kunst en techniek

Wat kunst en techniek met elkaar te maken hebben? Alles! Denk maar een aan een VR-film. Maar ook met programmeren kun je kunst maken: digitaal of in 3D. En wat dacht je van een kunstwerk waarin lampjes gaan branden?

Meer weten? Bekijk al onze workshops.

advertentie
advertentie