Afbeelding
Foto Shutterstock

De trend voor het najaar, eikenhout!

Partnercontent

U bent op zoek naar een uniek meubelstuk om uw huis een vleugje rustieke elegantie te geven. Maar u wilt geen genoegen nemen met iets dat in massaproductie is gemaakt. U wilt iets echt speciaals, one-of-a-kind.

Ga aan de slag met oud eiken planken, deze kun je geheel op maat zagen en je eigen meubel ontwerpen. Kies het juiste type eiken plank, je hebt veel verschillende soorten hout zoals eiken, mahonie of teak. Bepaal van te voren hoeveel planken u nodig heeft, voor een klein project is een enkele plank al voldoende, maar voor een hele eettafel zult u meer eiken planken nodig hebben.

Wat is de beste manier om eikenhouten planken op maat te krijgen?

Wat is de beste manier om eikenhouten planken op maat te krijgen? Door ze te bestellen bij een online leverancier van hout. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Hout van Toen.

Ze hebben een breed assortiment aan planken in verschillende houtsoorten, dus er is zeker een plank die bij je wensen past. Je kunt ook kiezen voor een gewenste formaat, zodat de planken precies in je meubel passen.

Weet je niet zeker welk formaat je nodig hebt? Dan kun je de leverancier altijd om advies vragen. Zij weten vaak precies welke maten er allemaal mogelijk zijn en kunnen je daarmee helpen bij de keuze voor je meubel.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van eiken planken?

Heb je altijd al een eettafel willen hebben die uniek is in zijn soort? Dan is het gebruik van eiken planken op maat de oplossing voor jou.

Eiken planken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, afmetingen en diktes. Hierdoor is er altijd wel een soort eiken plank die bij jouw wensen past. Daarnaast zijn eiken planken heel gemakkelijk te bewerken. Je kunt ze bijvoorbeeld beitsen, lakken of oliën, waardoor ze mooi in elke ruimte passen.

Wat zijn de verschillende soorten eiken planken?

Er zijn drie soorten eiken: wit, rood en zwart. Wit eiken is de meest voorkomende, en het heeft een lichte kleur en een strakke nerf. Rood eiken komt minder vaak voor, en heeft een rodere kleur en een meer open nerf. Zwart eiken is het zeldzaamst en heeft een zeer donkere kleur en een zeer dichte nerf.

Alle drie de soorten eiken zijn mooi en hebben elk hun eigen unieke kenmerken. Het komt dus echt aan op persoonlijke voorkeur wanneer u kiest welke soort eiken plank u voor uw meubelen wilt gebruiken.

Hoe kan ik eiken planken gebruiken om meubels van te maken?

Nu u alles weet over de verschillende soorten eiken planken, is het tijd om na te denken over hoe u ze kunt gebruiken om unieke meubelen te maken. Een geweldige manier om eiken planken te gebruiken is het maken van een eettafel. Deze tafel is niet alleen een mooie aanwinst voor uw huis, maar ook nog eens ontzettend stevig en duurzaam.

Ga aan de slag met eiken planken op maat

Met op maat gemaakte eiken planken kunt u unieke meubels maken. Verschillende houtsoorten en afmetingen kunnen worden gebruikt om tafels, stoelen, bedden of elk ander meubel dat u zich maar kunt voorstellen te maken.

Vraag experts bij het helpen de juiste eiken planken te kiezen en uw meubelen perfect op maat te maken. Met op maat gemaakte planken kunt u prachtige, unieke meubelen maken die een leven lang meegaan.

advertentie
advertentie