Afbeelding
Foto Pexels

Je schuur laten renoveren. Hoe pak je dat aan en wat heb je ervoor nodig?

Partnercontent

Als je er over nadenkt om je schuur te laten renoveren, is het belangrijk om vooraf een goed plan te maken. De verbouwing begint met goede voorbereiding, voordat je begint met uitvoeren. Hoe pak je dit aan en wat heb je ervoor nodig?

Waarom renoveren?

Het kan zijn dat je je schuur moet renoveren door een ongelukje, weersomstandigheden of door slijtage. Als je schuur verouderd is of niet meer aan je eisen of wensen zijn er simpel gezegd 2 opties. Je kunt ervoor kiezen om de huidige schuur te slopen en wat nieuws te bouwen of om de huidige schuur te renoveren. Renoveren is vaak de goedkopere optie. Je laat het aanpassen en vervangen wat nodig is, maar de basis blijft intact. 

Voorbereidingen treffen

Voordat je kan beginnen met renoveren moeten er goede voorbereidingen getroffen worden. Maak een plan wat je wilt veranderen of aanpassen en schrijf dit duidelijk op voor jezelf. Stel hier ook een budget voor vast.  Zodra je voor jezelf duidelijk hebt wat je allemaal wilt doen, is het belangrijk om te beslissen of je dit zelf gaat doen of wilt uitbesteden. 

Als u twijfelt of u het zelf kan doen en wat er echt noodzaak is om te renoveren aan de schuur, komt Hardeman Kootwijkerbroek graag bij je langs om de schuur te inspecteren en je wensen door te nemen. Dit geeft je meteen een goed beeld of het dak of de structuur nog veilig en stevig is en kunnen je een goede indicatie geven van de verwachte kosten. 

Verschillende werkzaamheden

Het verschilt per schuur natuurlijk wat er gedaan moet worden. Moet er een dak vervangen worden omdat er lekkages zijn of moeten de deuren of de gevel aangepakt worden? Het kan ook zo zijn dat de schuur zelf ik goede staat is, maar je wilt de indeling of interieur vervangen. Kies voor bijvoorbeeld nieuwe opbergkasten of een extra werkbank. Ook kan het zo zijn dat er asbest gevonden wordt, wat verwijderd moet worden. Dan is het helemaal fijn dat er een bedrijf is die dit voor je overneemt en veilig voor je verwijderd. 

Ook kun je kiezen voor duurzaam renoveren. Zo kun je ervoor kiezen om de wanden extra te isoleren of om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Voor het plaatsen van zonnepanelen kom je ook in aanmerking van subsidie en bespaar je uiteindelijk veel geld op je energierekening. 

De uitvoering

Zodra je samen hebt vastgelegd wat je aangepast wil hebben of wat er vervangen moet worden kan er begonnen worden. Zorg dat de afspraken wat er gedaan moet worden en voor welke prijs goed vastgelegd worden. Om de uitvoering van de renovatie goed en vloeiend te laten verlopen, is het goed om er betrokken bij te blijven. Houd regelmatig contact zodat problemen of ideeën die net niet zo zijn als je je voorgesteld had, op tijd boven water komen. 

advertentie
advertentie