Afbeelding
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

10 Tips voor het verbeteren van je online zichtbaarheid als bedrijf

19 december 2022 om 11:39 Partnercontent

Als bedrijf is het steeds belangrijker om online zichtbaar te zijn. Sterker nog, het is tegenwoordig is internet voor bedrijven en het online aanwezig zijn zo ongeveer een vereiste om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe zorg je ervoor dat je online zichtbaarheid daadwerkelijk toeneemt? Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet:

1. Zorg voor een responsive website

Een responsive website is een website die zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop deze wordt bekeken. Dit is tegenwoordig onmisbaar, aangezien steeds meer mensen toegang hebben tot het internet via hun smartphone of tablet. Niets is zo vervelend als een website die niet volledig zichtbaar is. Dit kan een reden zijn voor mensen om de website weg te klikken en op zoek te gaan naar een ander bedrijf.

2. Zorg voor unieke en relevante content

Het is belangrijk dat je content uniek is en relevant voor je doelgroep. Dit zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt door zoekmachines en dat je bezoekers langer op je website blijven.

3. Zorg voor een goede SEO-strategie

SEO, ofwel Search Engine Optimization, is een belangrijk onderdeel van je online zichtbaarheid. Het is belangrijk om je website zo goed mogelijk te optimaliseren voor zoekmachines, zodat je hoger in de zoekresultaten komt te staan.

4. Maak gebruik van social media

Social media kan een grote bron van websitebezoekers zijn. Zorg ervoor dat je een aantal social media kanalen inzet waarop je actief bent en post regelmatig relevante content. Lukt dit niet om het handmatig te doen dan zijn er ook apps waarmee je dit kan inplannen.

5. Zorg voor een e-mail nieuwsbrief

E-mail nieuwsbrieven zijn een effectieve manier om in contact te blijven met je klanten en ze op de hoogte te houden van nieuws en aanbiedingen. Nieuwsbrieven zijn nog altijd populair dus zet vooral nog in op emailmarketing om het contact met de klanten te behouden.

6. Zorg voor een blog

Bloggen is een geweldige manier om relevante en unieke content op je website te plaatsen. Misschien denk je dat het ouderwets is, maar het blijkt dat veel mensen het nog steeds interessant vinden om over bepaalde onderwerpen te lezen. Houd dus wel rekening met je doelgroep.

7. Adverteer online

Online adverteren is een effectieve manier om je online zichtbaarheid te vergroten. Het is belangrijk om hierbij te kiezen voor de juiste advertentiekanalen die aansluiten bij je doelgroep. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen, schakel dan een online marketing bureau in.

8. Maak gebruik van Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool waarmee je inzicht krijgt in hoe bezoekers je website gebruiken. Dit is belangrijk om te weten, zodat je je website kan optimaliseren voor een better online zichtbaarheid.

9. Zorg voor een snelle website

Een website die snel laadt, is een belangrijke factor voor een goede online zichtbaarheid. Bezoekers hebben tegenwoordig weinig geduld en verlaten snel een website die niet snel laadt. Op deze manier loopt je potentiële klanten mis en dat is natuurlijk zonde.

10. Werk aan je online zichtbaarheid op de lange termijn

Online zichtbaarheid is iets waar je continu aan moet werken. Het is niet iets wat je ‘even’ doet en dan klaar bent. Maar als je deze tips opvolgt, zul je zien dat je online zichtbaarheid snel zal toenemen!

advertentie
advertentie