Afbeelding
Foto door Pixabay

Drie verschillende manieren om je geld te investeren

Partnercontent

Door geld te beleggen of te investeren kun je rendement behalen. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun geld op die manier in te zetten. Je spaargeld op de bank is op het moment ook weinig waard. Hoewel de negatieve rente voor vermogenden met meer dan 100.000 euro op de bank door de meeste banken wordt geschrapt, levert spaargeld vooralsnog niets op. Je zuurverdiende geld blijft maar op de rekening staan, terwijl je je vermogen niet ziet groeien. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dus voor om hun geld in andere zaken te investeren. Het is een interessante optie geworden nu spaargeld niets oplevert. Beleggen of investeren doe je niet zomaar en het brengt ook bepaalde risico´s met zich mee. Toch kan het een mogelijkheid zijn om je vermogen toch te laten groeien. Er zijn verschillende mogelijkheden, elk met z’n voor- en nadelen. Het hangt van je persoonlijke voorkeuren en budget af wat voor jou de beste optie is. 

Vastgoed

Beleggen in vastgoed kan een veilige keuze zijn, vanwege de stabiliteit van de huizenmarkt. Vastgoed wordt op de lange termijn alleen maar meer waard. Belangrijk bij het beleggen in vastgoed is dat je de aankoop grotendeels moet baseren op hoeveel de investering je kan opleveren. Anders dan bij een persoonlijke aankoop waarbij emoties meer de overhand hebben. Zeker voor een beginnende belegger in vastgoed kan dit lastig zijn. De aankoop moet echt worden gezien als een investering waar rendement op moet worden behaald. Neem daarbij ook eventuele extra investeringen mee in de berekening, zoals een nieuwe keuken om het huis geschikt te maken voor verhuur. Wil je middels vastgoed geld verdienen dan is het aan te raden je daarover goed te laten adviseren. Er komt immers heel wat meer bij kijken dan alleen de aankoop van een pand. Bovendien heb je al een hoog vermogen nodig of moet je een lening aangaan wil je iets kunnen financieren. 

Cryptovaluta

Investeren in cryptovaluta is al jarenlang onderwerp van gesprek. Nog steeds blijft het een populaire manier om geld te verdienen. Belangrijk hierbij is wel dat je altijd op de hoogte bent van het laatste Crypto nieuws. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en wat vandaag nog relevant is, hoeft dat morgen al niet meer te zijn. Investeren in Crypto kan je veel geld opleveren, maar dan moet je er ook veel tijd en energie in stoppen. Wil je serieus rendement behalen door cryptovaluta te kopen, dan is dat iets dat je er niet zomaar even bij doet, je moet actief handelen wil je profiteren van de huidige koersen. Er zijn meerdere manieren hoe je geld kan verdienen (of verliezen) in de cryptowereld. Zo kun je gaan daytraden, hierbij volg je de koers vrijwel continue. Je probeert op een lage koers in te kopen, wacht tot het wat stijgt om het vervolgens weer te verkopen. Zo pak je elke keer wat winst wat op lange termijn veel kan opleveren. Belangrijk is dat je hierbij niet te gretig wordt en de kleine winsten accepteert. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je gekochte valuta juist voor langere tijd vast te houden. Hiervoor moet je wel vertrouwen hebben in de munt, aangezien het een tijd kan duren voordat de cijfers weer in het groen schieten. Hierbij kies je voor de grotere coins zoals Ethereum en wacht je langere tijd totdat de winst op de lange termijn is gegroeid. 

Je weet natuurlijk niet zeker wat de markt precies gaat doen, maar experts zijn het er over het algemeen wel over eens dat crypto nog steeds de toekomst is. Dus als je geld te investeren hebt en je kunt dit een aantal jaar missen, dan is dit wellicht een goede optie. 

Beleggen in aandelen

Als crypto een iets te risicovolle markt voor je is kun je wellicht ook overwegen om aandelen te gaan kopen. Hierbij koop je een stukje van een bedrijf waardoor je ook voor een klein gedeelte eigenaar bent en dus mee kunt delen in de winst. Op de lange termijn kun je hiermee vermogen opbouwen. De relatieve winsten zijn vaak niet zo hoog als bij crypto, maar de risico’s zijn daarentegen ook weer een stuk lager. Ook bij aandelen kun je op (middel)lange termijn leuke rendementen behalen. Terugkijkend naar aandelen van grote bedrijven zoals Tesla of Apple, is op te maken dat het zeer winstgevend kan zijn. Echter is ook deze markt lastig te voorspellen, zo kunnen bepaalde factoren van invloed zijn die je niet kunt voorzien. 

advertentie
advertentie