Afbeelding
Foto: Unsplash

Verhuizen van het platteland naar de stad: vier zaken waar je rekening mee moet houden

Partnercontent

Veel mensen kiezen ervoor om het dorp, waar ze in opgegroeid zijn, in te ruilen voor de grote stad. Dit betekent dat je afscheid neemt van de lokale gemakken, zoals de bakker en de slager op de hoek, maar ook van de rust. Waar je normaal wakker wordt van de vogels en de tractoren is je nieuwe wekker het drukke verkeer. Een grote stap, maar je bent er klaar voor. Om je een handje op weg te helpen hebben wij vier zaken op een rij gezet waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat verhuizen naar de grote stad.  

Wonen

Het zal niet als een verrassing komen, maar wanneer je opzoek gaat naar een huis of appartement in de stad kom je er al snel achter dat de prijzen hier een stuk hoger liggen dan op het platteland. Begin dus op tijd met je zoektocht naar een woning zodat je niet tegen problemen aanloopt. Kijk ook naar de oppervlakte waar je komt te wonen. Ga je van een huurwoning naar een appartement? Dan moet je spullen gaan uitzoeken, want in een grote stad heb je al snel minder ruimte.

Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen is het denken aan vervoer erg belangrijk. In een stad is het gigantisch druk en heb je veel eenrichtingswegen. Daarnaast zijn de parkeerkosten hoog. Je wil dus niet te vaak heen en weer te hoeven rijden tijdens een verhuizing. Een aanhangwagen huren is een goede oplossing om geld en tijd te besparen. Zorg dat je dit op tijd regelt. Zoek je bijvoorbeeld op aanhanger huren Amsterdam, dan zie je dat veel aanhangers al verhuurd zijn. Zorg ook dat je al je spullen en meubelen hebt klaarstaan wanneer je zoiets regelt, dan kan je direct beginnen met het verhuizen.

Je auto en het parkeren

Het verkeer in een grote stad is een drukke bedoeling. Wanneer je een eigen auto hebt loop je tegen problemen aan zoals de hoge parkeertarieven en het tekort aan parkeergarages. De mogelijkheid tot een parkeervergunning is er wel, maar het verkrijgen hiervan duurt een eeuwigheid. Vaak kom je ook op een wachtlijst te staan. Kijk dus goed of je jouw auto wel of niet meeneemt en waar je deze kan neerzetten wanneer je gaat verhuizen.

Voorzieningen en werkaanbod

Een groot voordeel om naar een grote stad te verhuizen is dat er altijd iets te beleven valt. Er is een groot aanbod aan voorzieningen die je op het platteland niet hebt. Zo heb je alle winkels die je nodig hebt om je heen, heb je keuze uit meerdere sportclubs, diverse soorten restaurant die vaak op loopafstand zitten en om elke hoek is wel een supermarkt te vinden. Daarnaast is er een groot werkaanbod. Omdat er veel bedrijven gevestigd zijn in en rondom een grote stad wordt het vinden van een baan ook een stuk makkelijker. Daarnaast wordt je reistijd naar je werk dan een stuk korter dan dat je vanaf het platteland moet komen! Een groot voordeel dus! Naar welke stad ga jij verhuizen?

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49