Afbeelding
Foto Pexels

De ondernemingsrecht advocaat en het incassobureau bieden hulp

14 maart 2023 om 13:46 Partnercontent

Ondernemingsrecht advocaat - Niks is zeker in het leven. Ook niet de meest eenvoudige verwachtingen die je mag stellen aan anderen, zoals voorrang krijgen in het verkeer of een vriendelijk woord terwijl je iemand helpt bij het doen van de boodschappen. Als het op betalen aankomt is het ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Zelf betaal je wat je betalen moet, omdat het in de omgang met je medemens of in het zakendoen zo hoort. Geld als ruilmiddel: iemand levert je iets en daar draag je de bijpassende vooraf bepaalde vergoeding voor af, aan de eigenaar van het goed. Deze draagt tijdens de betaling het goed aan je over zodat jij eigenaar wordt. Ondanks dat een goede ondernemingsrecht advocaat altijd nodig is om het complexe juridische web van wetten en regels te ontrafelen binnen je onderneming, zou je hem niet nodig moeten hebben bij normale zakelijke transacties.

Incassobureau inschakelen

Was het maar zo eenvoudig. Steeds meer wanbetalers maken er een potje van en jagen je onnodig op kosten. Je hebt je product of dienst geleverd, hebt investeringen gedaan qua tijd of materiaal, maar de betaling blijft na herhaaldelijk sommeren uit. Je hebt al besloten dat je deze klant niet langer als een A-klant wilt zien, maar schuift hem op naar het zwarte lijstje met C-klanten. Van jouw kant heb je geprobeerd de verstandhouding vriendelijk en professioneel te laten zijn, maar inmiddels heb je wel een gat in je liquide middelen. Er zit nog maar één ding op, iets wat wel helpt en ervoor zorgt dat je je geld, waar je recht op hebt, ontvangt: het inschakelen van een incassobureau.

Juridisch geschil

Het hangt af van de aard van de wanprestatie van je debiteur. Gaat het om een factuur die niet betaald is, kun je voor meer informatie het Kenniscentrum voor Incasso raadplegen en daar een geschikt incassobureau zoeken. Gaat het om een complexere aangelegenheid, bijvoorbeeld een juridisch geschil met een ex-werknemer die je mogelijk heeft bestolen en nu op staande voet ontslagen is, dan is een diepgaand onderzoek met een ondernemingsrecht advocaat de beste optie. Zeker als het om je reputatie gaat, of het wel of juist niet moeten betalen van een grote som geld. De waarheid komt boven tafel als je een jurist de kwestie laat behandelen.

Maak alvast kennis met een advocaat ondernemingsrecht

Een advocaat ondernemingsrecht en de professionals achter incassobureaus zetten hun kennis en ervaring in om je te helpen bij de afwikkeling van geleden schade of het innen van gelden die jou toebehoren. Het is zelfs aan te raden om voordat er überhaupt iets gaande is, je alvast in te lezen en contact te zoeken met een advocaat ondernemingsrecht om kennis te maken. Mocht er dan een keer een juridisch geschil dreigen, hoef je maar één telefoontje te plegen om je zorgen bij hen neer te leggen. Alles wordt geregeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie