Afbeelding
Foto Unsplash

Wat gaan jouw plannen voor de zomervakantie worden? Dit besloten anderen om te gaan doen!

2 mei 2023 om 08:34 Partnercontent

De zomer moet nog aanbreken, maar de reizen voor de zomervakantie zijn door veel Nederlanders al geboekt. Na drie coronajaren met reisbeperkingen kiezen veel mensen er dan ook voor om direct een verre reis te maken met de hele familie.

Echter, waar gaan al die verre reizen dan naartoe en hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat? In deze blog nemen we je mee in het plannen van een verre reis en inspireren we je met gave ideeën voor aankomende zomer.

Rondreizen of op één plek vertoeven?

Waar de één het liefst zes volle weken doorbrengt op de camping in het oosten van het land, gaat de ander liever op rondreis door heel Europa. Geen reis is hetzelfde, wat voornamelijk ligt aan het feit dat iedereen op een andere manier het liefst zijn of haar vakantie doorbrengt. Bij Riksja Travel zorgen we ervoor dat je een reis op maat aangeboden krijgt, zodat je nooit een onpersoonlijke vakantie hoeft te beleven. Als je het liefst niet allerlei landsgrenzen over wil steken, raden we je aan om één land te kiezen waar jij je vakantie door wil brengen. Binnen een land valt immers al van alles en nog wat te ontdekken! Kies bijvoorbeeld één van de Riksja Ijsland rondreizen om zo veel mogelijk te zien van dit bijzondere land.

Top 5 verre reizen voor 2023

Verre reizen zijn in 2023 populairder dan voor corona, juist omdat het nu weer mogelijk is om zo’n verre reis te maken. Op nummer één van de top 5 verre reizen staat Zuid-Afrika, gevolgd door Mexico, Thailand en Amerika. Het enige Europese land in de top 5 is Griekenland, dat zich uitstekend leent voor rondreizen en eilandhoppen. Het is niet langer meer nodig om in veel van deze landen een mondkapje te dragen en ook de meeste coronabeperkingen zijn afgeschaft. Toch is het belangrijk om in de gaten te houden of dit op korte termijn verandert, omdat het bij reizen altijd aankomt op de lastminute voorbereiding. Begin echter ruim van tevoren met het plannen van je reis, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tijd om te boeken!

Kan jij niet wachten om op reis te gaan, maar ga je liever niet naar één van de vijf landen uit de top 5 verre reizen voor 2023? Kies dan voor een Riksja Ijsland reis. Uitermate geschikt voor sportievelingen, maar ook voor ouders met kleine kinderen. Je landt op het vliegveld van hoofdstad Reykjavik, waar je direct op ontdekkingstocht kunt gaan. Ga je met vrienden, dan kan het leuk zijn om op een elektrisch stepje de stad te verkennen. Ook is het een goed idee om de stad te verlaten en de regio te verkennen. Zo kun je gaan diepzeeduiken, snorkelen of fietsen langs geisers en vulkanen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie