Wageningse vreugde nadat strafcornerkanon Myrthe Jonker in het duel met Breda voor de 1-1 heeft gezorgd. Jonker zou vervolgens nog tweemaal genadeloos toeslaan. Foto: Dick Martens

Vrouwen WMHC blij met ‘Strafcornerkanon’ Myrthe Jonker

27 september 2021 om 08:26 Hockey

WAGENINGEN - De vrouwen van WMHC sleepten tegen het bezoekende Breda een punt uit het voer. ‘De heldin’ van de ploeg van trainer Michiel Franck was aanvalster Myrthe Jonker zij was verantwoordelijk voor alle Wageningse treffers. Het werd na een meer spannend dan goed duel, waarin Wageningen wel weer karakter toonde, uiteindelijk 3-3.

Dick Martens

Beide teams begonnen wat rommelig aan het duel. Maar Breda, medekoploper in de Overgangsklasse A, keerde het tij het snelst en dat leidde in het eerste kwart dan ook tot de 0-1 voorsprong. In het tweede kwart en na wat aanwijzingen  van trainer Franck herstelde ook de thuisclub zich en nam meer en meer het initiatief. Door een benutte strafcorner van Myrthe Jonker kwam Wageningen weer op gelijke hoogte. Na rust werd het meer en meer een gelijk opgaande strijd, maar waren het toch weer de bezoekers die de leiding namen (1-2). Wageningen rechtte opnieuw de ruggen en voerde de druk op het Breda-doel weer op, tot doelpunten leidde dat echter nog niet. Maar dan is er altijd nog ‘het strafcornerkanon’ Myrthe Jonker, die met een feilloze ‘knal’ de gelijkmaker op het scorebord bracht (2-2).

Bloedstollende slotfase

In de bloedstollende slotfase leek Wageningen toch aan het kortste eind te gaan trekken. Opnieuw kwamen de gasten op voorsprong (2-3). In die fase had de behendige en speersnelle spits Roos Huistra de gelijkmaker op haar stick, maar ook tot haar eigen frustratie slaagde zij er niet in de Breda-keepster te verschalken. Toch kwam de verdiende gelijkmaker er uiteindelijk toch nog. Met dank aan Jonker. De doffe knal op de plank achter de Breda-keepster, na haar derde benutte strafcorner, leidde tot een explosie van Wageningse vreugde bij speelsters, begeleiding en zeker ook bij de supporters (3-3).

‘Een punt gewonnen’

,,Het was bij ons zeker voor rust wat rommelig”, vond Franck na afloop. ,,We zijn in ieder geval wel hard blijven werken en kwamen drie keer terug van een achterstand en dat is superknap. Toch had de 2-3 van Breda een breekpunt kunnen zijn, nadat zij direct na onze gelijkmaker, vanaf de afslag weer toesloegen. Dan is het toch wel weer hartverwarmend om te zien, dat die meiden vervolgens weer zoveel energie in de strijd gooien en die gelijkmaker dan weer afdwingen. Wat dat betreft wil ik niet zeggen, dat we twee punten hebben verloren, maar een punt hebben gewonnen.”

Wageningen neemt, na drie gespeelde wedstrijden, waarin vier punten werden gehaald, de zesde plaats in.

Mannen WMHC koploper

WAGENINGEN - Na de vrouwen maakten ook de Wageningse mannen er een imposante strijd van. Het team van Marco Borst, uitkomend in de tweede klasse D, deed wat zij de vorige twee duels ook al deden: ‘Winnen’. Zij lieten het bezoekende De Mezen met lege handen weer richting Harderwijk vertrekken. Het werd uiteindelijk 7-3 en daarmee werd de koppositie gehandhaafd. Voor Wageningen scoorden Douwe Pelle en Jasper Fluitman tweemaal en waren Jonne Blok, Youri van Hasselt en Sybren Kuiper eveneens trefzeker.