Zouhair Tamoussat is met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe hoofdtrainer van SKV.
Zouhair Tamoussat is met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe hoofdtrainer van SKV. Dick Martens

‘Ik heb er echt enorm veel zin in’

25 januari 2023 om 21:26 Overig

WAGENINGEN De tweede seizoenshelft bij de voetbalamateurs komt weer schoorvoetend op gang. De trainingen worden weer geïntensiveerd, de kerstkilo’s moeten er weer worden afgetraind, maar ook draait er weer een gebruikelijke carrousel, namelijk ‘de trainerscarrousel’. Die stopte en draaide vervolgens weer door, ook bij derdeklasser SKV, waar bestuur en technische commissie tot de conclusie kwamen om het contract van hoofdtrainer Jan Gaasbeek niet te verlengen. Zijn opvolger was snel gevonden, afgelopen week tekende de huidige assistent van Gaasbeek, Zouhair Tamoussat (32) zijn contract.

Zouhair Tamoussat volgt Jan Gaasbeek op als trainer SKV

Dick Martens

,,Een mooie uitdaging”, aldus de nieuwbakken SKV-trainer en inwoner van Wageningen voorafgaand aan de donderdagavond training. ,,SKV is een mooie club, met veel talentvolle jeugd, die ook de kans krijgt om naar het eerste elftal door te kunnen stromen. Ik heb zelf het gevoel, dat er zelfs nog wat meer uit te halen is. Ik hoop, dat ik in die verdere ontwikkeling mijn steentje bij kan gaan dragen. En ook kijken of we met SKV1 de volgende stap, wellicht via een periode, kunnen gaan zetten. Ik spreek nog niet direct over een kampioenschap, maar ik vind, dat de derde klasse niet ‘ons’ plafond moet zijn.”

Tamoussats wieg stond in de Nude en zijn eerste stappen op het voetbalveld zette hij bij ONA’53 waar hij tot en met de B1 speelde, om vervolgens de overstap naar vv Bennekom te maken. ,,Ik werd gevraagd door Jan Menting, die daar de B-jeugd onder zijn hoede had. ,,Een echt voetbaldier, met een hart van goud. Ik heb daar een mooie tijd gehad, speelde er ook in de beloften en liep stage bij het eerste, maar een zware enkelblessure gooide vervolgens roet in het eten. Voetballen was geen optie meer, maar ik wilde zeker wel in het voetbal actief blijven. Ik ben een liefhebber en van nature ook wel een leider en in samenspraak met de direct betrokkenen bij Bennekom ben ik de jeugd gaan trainen en heb mijn trainersdiploma’s gehaald. ,,Ik ben die club dan ook zeker dankbaar voor de mogelijkheden die zij mij hebben geboden om mij als trainer verder te kunnen ontwikkelen. Dus zo is ‘het trainersballetje’ eigenlijk gaan rollen. Opgeklommen van trainer tot de D’tjes naar de Beloften. Daarna heb ik ook nog als trainer bij de Graafschap gewerkt. Ook daar heb ik veel geleerd, onder andere van Hoofd Jeugdopleiding Jefta Bresser.” Vervolgers kreeg ik een aanbieding om bij SKV aan de slag te gaan en hoewel ik ook door andere clubs werd benaderd heb ik bewust voor SKV gekozen. Ik had daar direct een goed gevoel bij. Ben direct aangesloten bij het eerste team, bij Jan (Gaasbeek, DM). Jan is een trainer zoals je het graag ziet, oprecht en eerlijk. Hij heeft mij ook echt veel ruimte gegeven om mij als trainer verder te ontwikkelen, daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. Natuurlijk voelt het dubbel om zijn rol nu over te gaan nemen, maar dat is ook de keuze van de club geweest. Nu eerst dit seizoen goed afsluiten en dan ga ik mij focussen op mijn nieuwe rol, waar discipline en intrinsieke motivatie mij stokpaartjes zijn. Ik heb er enorm veel zin in.”

advertentie
advertentie