Spelmoment uit de wedstrijd GVC-SDOO. GVC-aanvoerder Jurrian Veldhuizen stuit op een SDOO-verdediger. Het duel eindigde in een puntendeling. Op Sportpark De Bongerd werd het 1-1. Dick Martens

GVC ontevreden over puntendeling met SDOO

27 november 2021 om 19:51 Voetbal

WAGENINGEN GVC heeft in eigen huis niet kunnen winnen van het bezoekende SDOO uit Heteren. Dat tot frustratie van trainer Joost de Jong, die zijn ploeg tegen de laagvlieger van de 4e Klasse B, in de 70e minuut zelfs op een 1-0 achterstand zag komen. Een nederlaag kon in de slotfase nog worden voorkomen, omdat Marijn van der Meer vlak voor tijd de gelijkmaker nog aantekende: 1-1.

Dick Martens

NIET OM AAN TE GLUREN ,,Geen overwinning”, somberde de Jong na het laatste fluitsignaal. ,,Natuurlijk ga je daar elke wedstrijd voor, maar zeker tegen een ploeg als SDOO had ik gedacht dat dat mogelijk moest zijn. In de eerste helft speelden we dominant, hoewel dat ook weer niet echt tot veel kansen leidde. Toch hadden we met een voorspong de rust in moeten gaan. In de tweede helft kregen we het daardoor extra lastig, temeer omdat SDOO de druk opvoerde en wij steeds slechter gingen voetballen. Het was eigenlijk van onze kant bezien ‘niet om aan te gluren’. Het viel mij tegen, dat we niet de rust in ons spel konden houden en de druk op de verdediging van SDOO konden houden. En als zij dan ook nog op voorsprong komen, dan krijg je het nog lastiger. Gelukkig konden we in de slotfase nog langszij komen, anders lijd je wel een dure en ook nog eens zure nederlaag.”

DOORSPELEN En dat misschien ook nog eens in de mogelijk laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2021. ,,Mogelijk wordt de competitie, omdat er de komende weken niet getraind mag worden, wel voorlopig gestopt. Maar ik ben daar geen voorstander van. Het is- en blijft amateursport en ik vind, dat je ook best alleen wedstrijden kunt spelen. ,,Je dan, als selectiespeler, persoonlijk fit houden is dan de opdracht. Ik denk dat dat moet kunnen, maar ik ben bang dat er anders beslist zal gaan worden.”