Ook dit jaar weer een Montmartre aan de Rijn op het 5 mei plein en de Bergstraat.
Ook dit jaar weer een Montmartre aan de Rijn op het 5 mei plein en de Bergstraat. Laura van den Boogaard

Save the dates Wageningse Cultuurzomer

9 april 2024 om 19:19 Overig

WAGENINGEN De eerste namen van het programma van de komende Wageningse Cultuurzomer zijn bekend. Het vier weken durende festival viert dit jaar zijn eerste lustrum, van 31 juli t/m 25 augustus. Dankzij de Gemeente Wageningen is het wederom gelukt een zeer divers programma te organiseren.

Op dit moment wordt er weer volop gewerkt aan een bloeiende en bruisende Wageningse Cultuurzomer, waar naast de inmiddels vertrouwde evenementen ook weer een aantal nieuwe evenementen zullen gaan plaatsvinden. Een kleine greep uit het voorlopige programma:

WAGENINGSE KUNSTROUTE Nieuw tijdens de komende cultuurzomer is een grote beeldende kunstroute, vanaf de Wageningse berg naar de stad: Beelden op de Berg, Het Depot, de Arboretumkerk, de bblthk, de Grote Kerk (Kunst in de Kerk) en Museum de Casteelse Poort vormen de hoofdlocaties van de route, waarbij ook Hotel de Wageningse Berg en Hotel de Wereld zijn aangesloten. De Wageningse Kunstroute is dagelijks te wandelen, fietsen en eventueel met de auto te bezoeken.   

DINNER ON THE DIKE De eerste succesvolle “Meet & Eat” van vorig jaar zoemde nog lang na in de harten en hoofden van de 700 bezoekers. Dit jaar staat Dinner on the Dike gepland op zaterdagavond 18 augustus. Organisatie: Food of Cultures.

BUITENFILMS Vanaf de eerste editie verzorgt het Heerenstraat Theater de buitenfilms in het Torckpark. Vanzelfsprekend gaat het Heerenstraat Theater er wederom een gevarieerd programma van maken. Data: zaterdag 3, 10, vrijdag 16 en donderdag 22 augustus.

MONTMARTRE AAN DE RIJN Kunst, cultuur en ontmoeten, op het 5 mei plein en de Bergstraat. Deze heerlijke kunstmarkt in Franse sferen wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Culturele Ronde Wageningen en SOW. Datum: zaterdag 18 augustus.

JUNUSHOFF Ook in Theater Junushoff komt weer een gevarieerd programma, waaronder het Colombia Festival van City of Cultures op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus. 

Bekijk het hele programma en blijf op de hoogte via www.wageningsecultuurzomer.nl. De Wageningse Cultuurzomer wordt naast de Gemeente Wageningen gesteund door Stimuleringsfonds Ondernemers Wageningen.

advertentie
advertentie