Na het succes van vorig jaar, is er dit jaar een nieuwe editie van Dinner on the Dike tijdens de Wageningse Cultuurzomer.
Na het succes van vorig jaar, is er dit jaar een nieuwe editie van Dinner on the Dike tijdens de Wageningse Cultuurzomer. Herman Stover

Eerste lustrum voor Cultuurzomer

2 april 2024 om 20:53 Overig

WAGENINGEN Wageningen krijgt opnieuw een culturele zomer. Na het succes van de voorgaande jaren, staat van 31 juli t/m 25 augustus de vijfde editie van de Wageningse Cultuurzomer op de agenda.

Vorig jaar 122 evenementen met 17.000 bezoekers

In 2020 begon de Cultuurzomer om in Coronatijd toch iets leuks te organiseren voor bezoekers en cultuurmakers. Inmiddels is het een niet meer weg te denken spektakel. Na het succes van vorig jaar, 122 evenementen trokken circa 17.000 bezoekers, is nu weer gekozen voor een compact programma van vier weken.

Jasper Somsen is directeur van de Stichting Cultuurstad Wageningen die de Cultuurzomer coördineert. Volgens hem is de Cultuurzomer een blijvertje geworden. “We hebben de afgelopen jaren met diverse partners in de stad iets moois opgebouwd. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld 22 organisaties en locaties die één of meerdere activiteiten organiseerden. Dat maakt het voor ons steeds makkelijker, omdat je elkaar makkelijk weet te vinden. En vanwege het succes zie je dat nieuwe partners ook graag willen aanhaken.”

Op het programma voor komende zomer staan dan ook succesnummers als Kunst in de Kerk, de buitenfilms in het Torckpark, Montmartre aan de Rijn, de Kindercultuurzomer en Dinner on the Dike op het programma. Het Depot en de Arboretumkerk, die vorig jaar voor het eerst meededen, breiden hun programma uit. Maar er komen dit jaar ook nieuwe activiteiten en nieuwe locaties bij. “We gaan samenwerken met Beelden op de Berg”, legt Jasper Somsen uit. “Zij organiseren deze zomer de beeldententoonstelling in het Arboretum. Samen met Het Depot, Museum De Casteelse Poort en de kunstenaars in de kerk gaan we een kunstroute samenstellen. De Casteelse Poort gaat ook concerten organiseren rondom hun tentoonstelling Toontje Wageningen. City of Cultures organiseert een Colombia festival, dat nemen we mee in onze communicatie. En nadat we vorig jaar al goede contacten hadden met de AID voor de nieuwe studenten, gaan we nu ook aan de slag voor internationale studenten. Kortom, het wordt weer een mooie culturele zomer!”

advertentie
advertentie