De straatmuziekdag voor kinderen maakt ook dit jaar weer deel uit van de Cultuurzomer.
De straatmuziekdag voor kinderen maakt ook dit jaar weer deel uit van de Cultuurzomer.

Opnieuw een Cultuurzomer

6 juni 2023 om 19:09 Overig

WAGENINGEN Wageningen krijgt opnieuw een culturele zomer. Na het succes van de voorgaande jaren, staat van 1 t/m 27 augustus de vierde editie van de Wageningse Cultuurzomer op de agenda.
 

Drie jaar geleden begon de Cultuurzomer om in Coronatijd toch iets leuks te organiseren voor bezoekers en cultuurmakers. Inmiddels is het een niet meer weg te denken spektakel. Na het succes van vorig jaar, ruim 60 evenementen trokken meer dan 10.000 bezoekers, is nu weer gekozen voor een compact programma van vier weken.


Op het programma staan vertrouwde evenementen als Kunst in de Kerk, de buitenfilms in het Torckpark, Montmartre aan de Rijn en de straatmuziekdag voor kinderen. Maar er komen dit jaar ook nieuwe activiteiten en nieuwe locaties bij. “Er komen klassieke concerten in Het Depot en in de Arboretumkerk”, legt Jasper Somsen uit. Hij is directeur van de nieuwe Stichting Cultuurstad Wageningen die de Cultuurzomer coördineert. “Er zijn plannen voor een Dinner on the Dike, om diverse culturen samen te brengen. We willen de Cultuurzomer afsluiten met een Dance-event op het 5 Meiplein. En we werken nauwer samen met de AID, zodat het programma voor de nieuwe studenten en de Cultuurzomer elkaar gaan versterken.”

De gemeente Wageningen steunt de Cultuurzomer dit jaar met een subsidie van 87.500 euro. Daarnaast krijgt de bblthk 12.000 euro voor de kindercultuurzomer. Wethouder Maud Hulshof: “Wij vinden het belangrijk dat er een breed programma is met voor elk wat wils. De Stichting Cultuurstad is daar goed mee bezig. We hopen dat veel mensen gaan genieten van al het moois dat te zien en te horen is. En dat ze daarna zelf actief aan de slag gaan of in de rest van het jaar voorstellingen en concerten gaan bezoeken. We hebben de intentie uitgesproken om ook volgend jaar de Cultuurzomer te ondersteunen met een bedrag van 82.500 euro.”

De eerste evenementen zijn al te vinden op www.wageningsecultuurzomer.nl. De komende weken zal het programma daar aangevuld worden.

advertentie
advertentie