Berna Meppelink is coördinator van Kunst in de Kerk.
Berna Meppelink is coördinator van Kunst in de Kerk. Kees Stap

Vier weken Kunst in de Kerk

27 juli 2022 om 09:14 Overig

WAGENINGEN Genieten van kunst van Wageningse makers en een kijkje nemen bij het maakproces van de kunstenaars. En wellicht zelfs meedoen en je eigen kunstwerk maken. Dat kan allemaal in de Wageningse Cultuurzomer tijdens Kunst in de Kerk.

Neem een kijkje bij de kunstenaars

Kees Stap

Vier weken lang exposeren elke week vijf kunstenaars in de Grote Kerk op de Markt. Het programma is samengesteld door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen. De kunstenaars die meedoen aan Kunst in de Kerk zijn heel divers. Er zijn schilderijen, beelden, foto’s, tekeningen, video’s en taalvirtuozen.

Berna Meppelink is coördinator van Kunst in de Kerk. “Wij werken opnieuw heel graag mee aan het verzoek van de Wageningse Cultuurzomer en de Grote Kerk om een bijdrage te leveren. Vorig jaar was het een groot succes. De kerk is open op de dagen dat het ook markt is. Dan is het lekker druk in de stad en je ziet dat er een heel gevarieerd publiek binnenkomt bij Kunst in de Kerk.”

Bij kunstwerken zien mensen volgens Berna meestal alleen het eindproduct. “Maar juist de weg daar naar toe is enorm interessant. Tijdens Kunst in de Kerk laten de kunstenaars het maakproces zien. Ze vertellen daar graag over en iedereen mag vragen stellen. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag tijdens een aantal workshops. Dat hoeft echter niet. Iedereen is welkom, ook als je alleen maar de kerk en bijvoorbeeld het mooie Bevrijdingsraam wilt bewonderen.”

Frits Huijbers is locatiemanager van de Grote Kerk. Hij is blij dat de kerk opnieuw een van de locaties is van de Wageningse Cultuurzomer. “Dit past bij uitstek bij ons motto ‘de kerk in de stad, de stad in de kerk’. Vorig jaar hebben we al gemerkt dat Kunst in de kerk een mooie aanvulling is op het programma van de cultuurzomer. Daarom hebben we het Platform Beroepskunstenaars opnieuw gevraagd om een bijdrage te leveren. Daarnaast hebben we een nieuw onderdeel toegevoegd aan de cultuurzomer. Wij misten zelf klassieke muziek in de programma. En omdat dat bij uitstek past bij onze prachtige kerk, is er nu op de donderdagavonden ook Klassiek in de kerk. Die concerten worden georganiseerd door drie Wageningse musici.”

Kunst in de Kerk is de hele maand augustus op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Op 3 en 6 augustus bijten Arjan van den Heuvel, Bert Hoekstra, Frida Stad, Kitty Doomernik en Thea Vos het spits af. Op 10 en 13 augustus is het werk van Ans Wouters, Collete Bloos, Frouwien Soenveld, Jacob Kaptein en Sonja Kemp te bewonderen. Op 17 en 20 augustus is het de beurt aan Birgit Pedersen, Dianne Ploemen, Gelske Kwikkel,Mascha Bosschuyt en Trijnie Goudriaan. Op 24 en 27 augustus sluiten Betty van Gelder, Elisabeth Kristensen, Henk Ruitenbeek, Petra Sips en Salman Ezzammoury de rij. Op de woensdagochtenden is ook de Wageningen Comedy Club aanwezig. Zij geven workshops improvisatie in het Engels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie