OnWheels tijdens de KinderCultuurzomer 2021
OnWheels tijdens de KinderCultuurzomer 2021 Archief KinderCultuurzomer

De KinderCultuurzomer daagt je uit!

Overig

Er valt zoveel te beleven deze zomer

WAGENINGEN Tijdens de komende Wageningse Cultuurzomer is er weer een superleuk programma voor zowel kinderen als jongeren, op verschillende locaties in de binnenstad en ver daar buiten. De KinderCultuurzomer daagt iedereen uit om deel te nemen en er een groot feest van te maken. Kijk op de website en volg ons op Facebook, Instagram en/of Snapchat.

Al meteen als de zomervakantie start kan je meedoen aan de SAM Zomerweek. Van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juli kan je bij Zwembad De Bongerd dansen, sporten en spelen. ‘s Middags is het zwembad open voor de deelnemers van de Zomerweek, dus vergeet je zwemkleding en je handdoek niet. Er wordt voor een lunch of tussendoortjes gezorgd. De SAM zomerweek is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Tickets zijn verkrijgbaar op www.wageningen-actief.nl/sam-zomerweek

Voor iedereen tussen de 4 en 14 jaar zijn er tijdens KinderCultuurzomer tussen ook weer heel veel te gekke activiteiten. De KinderCultuurzomer vindt plaats tussen 8 en 28 augustus en is onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer. Hierbij alvast een kleine preview van wat je de komende zomer zoal kan verwachten: 

Muziekcentrum Harlekijntje verzorgt workshops over kriebelbeestjes. ZinZin gaat met je op poëziewandeling en bij OnWheels is er volop ruimte om te skaten, steppen of rolstoelen. Met SpelenmaaR van Creatiefhuis kan je maar liefst 8 keer samen bouwen en ontdekken op diverse plekken in Wageningen.

Het wordt tijd voor meer muziek op straat!

Als klap op de vuurpijl zal op zaterdag 27 augustus de allereerste Wageningse Kinderstraatmuziekdag plaatvinden in de Hoogstraat. Dit muziekfestival wordt georganiseerd door de kinderburgemeester Seppe Meijer Zu Schlochtern, in samenwerking met de KinderCultuurzomer. Ben je tussen de 8 en 16 jaar en speel je een instrument of zing je graag de longen uit je lijf, dan mag je tijdens deze Kinderstraatmuziekdag vrijuit optreden in de Hoogstraat. Je kunt je aanmelden voor dit festival door een mail te sturen naar kinderstraatmuziekdag@gmail.com.

Wat kan je nog meer verwachten?

De komende weken zullen nog meer evenementen en workshops tijdens de KinderCultuuzomer bekend worden gemaakt. De Wageningse cultuurcoördinatoren voor binnen- en buitenschoolse activiteiten Judica Lookman en Grace Vroomen zijn volop bezig met de invulling van het totale programma.

Zit er iets voor jou bij?

Kijk dan voor het hele programma op www.wageningsecultuurzomer.nl en meld je gauw aan. Deelname aan alle KinderCultuurzomer evenementen en workshops is gratis, dankzij de gemeente Wageningen.

De KinderCultuurzomer wordt ondersteund door Wageningen Live, Theater Junushoff, Heerenstraat Theater, bblthk, Grote Kerk Wageningen, de Culturele Ronde en SOW/Proef Wageningen.

advertentie
advertentie