Judica Lookman (namens de bblthk), Kinderburgemeester Kathy Meijer en Martijn Adelmund  bij het in ontvangst nemen van het Kindercultuurzomer boekje.
Judica Lookman (namens de bblthk), Kinderburgemeester Kathy Meijer en Martijn Adelmund bij het in ontvangst nemen van het Kindercultuurzomer boekje. Percy Cicilia Jr.

De Kindercultuurzomer

27 juni 2023 om 18:28 Overig

WAGENINGEN  Er gaat iets veranderen rond de Kindercultuurzomer, die al drie jaar in augustus wordt georganiseerd als onderdeel van het festival ‘De Wageningse Cultuurzomer’. Dit jaar neemt de bblthk de organisatie op zich. Waar de Kindercultuurzomer vorig jaar alleen in augustus was, is er nu een programma voor de hele zomervakantie. 

Om het programma inzichtelijk te maken voor alle ouders en kinderen is er een handzaam boekje gemaakt met daarin een heel divers programma voor zowel jonge als oudere kinderen. Met dit boekje kunnen kinderen de hele zomer lekker bladeren en plannen, net als op een festival. Het heeft ook een heus blokkenschema. En ben je het boekje even kwijt? Alles staat ook op de website kindercultuurzomer.nl.

Afgelopen vrijdag is het boekje van de persen gerold bij drukkerij Modern in Bennekom. Deze en volgende week zal dit worden verspreid op alle basisscholen in Wageningen, ook zal het boekje gratis verkrijgbaar zijn bij de bblthk.

Martijn Adelmund en Judica Lookman namen het boekje namens de bblthk in ontvangst samen met Kinderburgemeester Kathy Meijer. Zij is ambassadeur van de Kindercultuurzomer en heeft ook bijgedragen aan het boekje: “Dit boekje is er voor kinderen en hun ouders om plannen te maken voor de zomer in Wageningen. Er worden waanzinnig veel leuke dingen georganiseerd. Met dit boekje willen we alle kinderen uitnodigen om mee te doen.” In de eerste week van juli is er meteen van alles te doen. Zo opent op woensdag 5 juli in de bblthk een expositie met kinderkunst, is er een optreden van jonge dichters op donderdag 6 juli en kan je een workshop nieuws maken volgen op zaterdag 8 juli.

Naschoolse cultuureducatie met de Eigenwijzer

 De Kindercultuurzomer is onderdeel van het Eigenwijzer project van de bblthk. Dit project biedt basisschoolleerlingen de kans om na school deel te nemen aan extra kunst- en cultuurlessen. Inmiddels hebben zeven scholen van het programma geprofiteerd, van theater en schrijfworkshops tot freerunning en percussie. Nu houdt de Eigenwijzer zich dus ook bezig met programmering van de Kindercultuurzomer.

De Eigenwijzer is ontstaan in het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad. Daarnaast wordt er ingezet op een sterkere verbinding tussen binnen- en naschools leren. Dit geeft kinderen de kans om hun creatieve vaardigheden en ervaringen optimaal te verbreden en verdiepen.

Wilt u uw kind aanmelden of bent u benieuwd wat de Eigenwijzer nog meer doet? Kijk voor meer informatie op www.bblthk.nl/eigenwijzer of neem contact op met m.adelmund@bblthk.nl. 

Martijn Adelmund is werkzaam als coördinator naschoolse cultuureducatie bij de bblthk en werkt samen met Judica Lookman, de initiator van de Kindercultuurzomer in 2020.

advertentie
advertentie