WAVV's topscorer Davey Jansen (links) legt de bal panklaar voor ploeggenoot Guus Arndts die even later de 0-2 aantekent. Dick Martens

WAVV vergroot de zorgen van SKV

14 april 2024 om 11:31 Overig

ONA’53 pakt in slotminuut toch nog een punt

Door Dick Martens

WAGENINGEN In de 3e Klasse B speelden alle Wageningse vertegenwoordigers, SKV, WAVV en ONA’53 op ‘Wageningse bodem’. Op Sportpark de Zoom troffen thuisclub SKV en WAVV elkaar. Het werd een ongelijke strijd, waarbij de gasten toonden over een veel betere selectie te beschikken dan de thuisclub. Dat kwam uiteindelijk ook in de score tot uiting: 2-6. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur leek ONA’53 een hele slechte middag, tegen sv DFS, tegemoet te gaan, maar er werd geknokt tot in de slotminuut om de opgelopen 0-3 (!) achterstand toch nog enigszins goed te kunnen maken. Die missie slaagde, er werd in de slotfase uiteindelijk toch nog een punt uit het vuur gesleept: 3-3.

KWELGEESTEN ,,Papa heeft gewonnen”, met een stralende lach begroette WAVV-trainer Moslin Adnane zijn ook al blije zoontje. Even richtte hij zijn vaderlijke blik af van zijn feestvierende spelers, maar al snel verlegde hij zijn aandacht weer naar ‘zijn jongens’ die de klinkende 6-2 overwinning op plaats- en klassegenoot SKV uitbundig vierden. Daar was ook alle reden toe. Buiten de beginfase, waarin SKV nog wat kleine bressen in de verder hechte WAVV-defensie wist te slaan, heersten de gasten, met niet voor het eerst dit seizoen de speersnelle voorwaartsen, Jermain Lamers, Guus Arndts en topscorer Davey Jansen als de ware kwelgeesten. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat het drietal opnieuw hun doelpunten meepikten.

MOED Maar het was aanvoerder Luc Dolphijn die de score na 20 minuten vanaf de strafschopstip opende (0-1), nadat Davey Jansen onderuit was gehaald. Vervolgens toonde topscorer Jansen zich niet zelfzuchtig en legde de bal ‘panklaar’ voor collega-aanvaller Guus Arndts: 0-2. Maar daarna vond Jansen het wel mooi geweest en was het zijn beurt om verder te gaan werken aan zijn doelpuntenproductie, hij zorgde voor de 0-3 en Jermain Lamers bepaalde de ruststand op 0-4. ,,Dit zijn de wedstrijden, die je, als je niet scherp bent, ook ‘zomaar’ kunt verliezen”, analyseerde Adnane. ,,Maar de jongens beschaamden het vertrouwen allerminst. Bij rust was het al 0-4.” Na rust schakelde WAVV onbewust toch ‘een tandje terug’, waar SKV dan weer van profiteerde door toch nog tweemaal doel te treffen (doelpunten van: Achraf El Azzouzi en Bailey Leegwater), maar ook de productie van de gasten stokte niet. Vooral omdat ‘de topscorer’ altijd blijft loeren op meer. Jansen scoorde uit een strafschop zijn 18e seizoentreffer en voegde daar in de slotfase ook nog zijn 19e (!) aan toe. ,,Voor rust lieten we het allemaal maar gebeuren”, somberde SKV-trainer Behrouz Moghaddasi. ,,Na rust was het aanmerkelijk beter. Dat geeft weer moed. voor de komende wedstrijden, want ik zie echt nog een ontsnappingsroute om via de nacompetitie degradatie te kunnen ontlopen.”

ONA’53 ‘De nacompetitie’ of misschien wel meer, maar dan richting promotie naar de 2e Klasse, ligt nog altijd binnen de mogelijkheden van ONA’53. ,,Maar dan moet het wel beter dan vanmiddag”, zag trainer Martin Mol. ,,Natuurlijk ben je achteraf blij met dat punt, maar na een goed begin, vielen wij ver terug en moesten we in de achtervolging. Voor ONA scoorden Niek van Ginkel (2) en Fabian Mösle.