Dit jaar zijn de buitenfilms zonder koptelefoon.
Dit jaar zijn de buitenfilms zonder koptelefoon. Heerenstraat Theater

Vier films in het Torckpark

Overig

Een joekel van een scherm met prachtig beeld en geluid 

WAGENINGEN Het blijft een unieke ervaring. Film kijken in het park met de ondergaande zon en een koele zomeravondbries in je gezicht. Het kan in augustus opnieuw tijdens de Wageningse Cultuurzomer. Het Heerenstraat Theater heeft vier topfilms geselecteerd die draaien in het Torckpark.

Volgens Tom de Bont van het Heerenstraat Theater wordt het dit jaar nog spectaculairder. “We hebben een joekel van een scherm gehuurd. Hij is 6 bij 12 meter en levert een prachtig beeld en geluid op. Je ervaart dezelfde filmbeleving als dat je bij ons binnen zit.”

Het lijkt zo eenvoudig, je zet een scherm neer en je draait de film. Toch komt er volgens Tom nog heel wat bij kijken. “We werken dolgraag mee aan de Cultuurzomer, want als er iets met film is zijn wij van de partij. Maar een buitenfilm is voor ons wel onnatuurlijk, je haalt iets naar buiten dat eigenlijk voor binnen bedoeld is. Toch gaan we er weer voor. In het Torckpark komt een barretje en als je je kaartje reserveert kun je er bij Taste een borrelbox bij bestellen om mee te nemen.”

Dit jaar is er in het Torckpark plek voor 400 bezoekers per film. Dat grotere aantal is de reden dat de films in tegenstelling tot vorig jaar geluid hebben en dat de bezoekers geen koptelefoon op krijgen. “Dat gaf niet de authentieke filmbeleving”, legt Tom uit. “Toch was het best leuk. Tijdens de film van de Rolling Stones hoorde je bijvoorbeeld iedereen tijdens Symphaty for the Devil steeds ‘hoe-hoe’ mee neuriën.” Ook dit jaar hoopt Tom weer op bijzondere effecten. “Het zou toch heel gaaf zijn als je tijdens Grutto vogelgeluiden in het park hoort? Of als er tijdens Top Gun een vliegtuig overkomt?”

De eerste buitenfilm is Grutto! Die draait zaterdag 6 augustus vanaf 21.45 uur. Deze documentaire gaat over de Vogel des Vaderlands; de Grutto. Het gaat helaas niet goed met de vogel maar zowel in Nederland als in de verschillende landen op de trek blijkt de grutto een magistraal aanpassingsvermogen te hebben. De veranderende landbouwsystemen en klimaatverandering vragen het uiterste van deze opportunistische vogel.

Op zaterdag 13 augustus vanaf 21.20 draait Top Gun: Maverick. Na meer dan 35 jaar volgde het langverwachte vervolg op de originele Top Gun. Oude bekenden, nieuwe vijanden, absurd vliegwerk, overkokende ego’s en meezingen met powerballads zijn allemaal present. 

Elvis komt zaterdag 20 augustus vanaf 21.20 naar het Torckpark. Het verhaal van de jonge zanger die het tot rock ’n roll seksgod schopt onder druk van zijn Hollandse manager ‘Colonel Parker’.

De serie buitenfilms wordt donderdag 25 augustus vanaf 21.10 uur afgesloten met No Time to Die. Flitsend van de start in Italië rijd je met James Bond naar Noorwegen en beland je zelfs in Cuba. Spektakel, actie, passie en intriges. Allemaal in één film zoals dat hoort bij de nieuwste 007.

Meer info en reserveren via www.wageningsecultuurzomer.nl

advertentie
advertentie