Samen met Chris den Ouden (gitaar) en Huub Albreghs speelde schrijfster Wieke van Oordt, in Theater De Wilde Wereld, de voorstelling 'Steigerjunkie'.
Samen met Chris den Ouden (gitaar) en Huub Albreghs speelde schrijfster Wieke van Oordt, in Theater De Wilde Wereld, de voorstelling 'Steigerjunkie'. Dick Martens

‘Schipper mag ik overvaren’

19 oktober 2022 om 09:58 Overig

WAGENINGEN  Op haar 50e verjaardag kreeg de Bennekomse kinderboekenschrijfster Wieke van Oordt van haar moeder een cursus zeezeilen cadeau. Dat veranderde haar leven en leidde ook nog eens tot een bijzondere reis. Ze liftte, met een bordje met het opschrift ‘Schipper mag ik overvaren’, in veertig dagen per boot door alle Nederlandse provincies. Dat avontuur beschreef ze in haar boek ‘Steigerjunkie’ en het mondde ook nog uit in een theaterproductie die tweemaal werd opgevoerd in Theater De Wilde Wereld in Wageningen.

Wieke van Oordt liftte per boot door heel Nederland

Dick Martens

,,Als je het water opstapt komt er een ander land tevoorschijn. Via de steiger stap je gewoon een nieuwe wereld in”, blikt Wieke terug op haar reis. ,,Op allerlei soorten boten kon ik aan boord stappen, van binnenvaartschepen tot zeilboten. Ruim 70 boten brachten mij op de meest mooie plaatsen in Nederland.”

advertentie
advertentie