WVV Wageningen komt in het thuisduel met Wodanseck, door een eigen doelpunt van de bezoekers, op 1-0. Nico Kneepkens

WVV Wageningen wint eenvoudig van hekkensluiter Wodanseck

31 oktober 2021 om 10:05 Voetbal

WAGENINGEN WVV Wageningen maakte op Sportpark De Zoom, in de streekderby tegen het bezoekende Wodanseck, geen fout. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis won door een eigen doelpunt van Wodanseck-verdediger Kevin Flisijn en treffers van Nino Jansen en Joeri Marcus met 3-0. Ook stadgenoot GVC, dat eveneens uitkomt in de 4e Klasse B, kon drie punten bijschrijven. De volgelingen van trainer Joost de Jong versloegen op Sportpark De Bongerd het bezoekende Ede/Victoria met 1-0.

Dick Martens

,,We speelden prima”, analyseerde Nijhuis na de overwinning. ,,Dat voelt goed. Ik vind Wodanseck altijd een lastig te bespelen tegenstander, daar had ik de jongens ook voor gewaarschuwd. Ondanks het feit, dat zij nog puntloos waren, moesten wij alert zijn en hen niet in hun spel laten komen. Die boodschap was gelukkig niet tegen dovemans oren gezegd.”

De thuisploeg werd al snel door de gasten in het zadel geholpen. ,,Ja, na twee minuten schoten zij in eigen goal. Jammer voor Wodanseck, maar lekker voor ons natuurlijk. Toch verzuimden we vervolgens die voorsprong verder uit te bouwen. Gelukkig zijn we ook na rust op jacht blijven gaan naar een grotere score. Die werklust werd beloond en loop je uit naar een prima 3-0 overwinning. Die drie punten hadden we nodig, het geeft vertrouwen en daarmee neem je toch wat afstand van de onderste plaatsen. Het is nu zaak, dat we die lijn ook volgende week, als Lienden op bezoek komt, kunnen doortrekken.”