Samen werken in je eigen landschap.
Samen werken in je eigen landschap. Landschapsbeheer ZW Veluwe

Kom je helpen bij de natuurwerkdag op Oranje Nassau’s Oord?

26 oktober 2022 om 14:00 Overig

REGIO Op zaterdag 5 november organiseren Landschapsbeheer Zuidwest-Veluwe en Mooi Wageningen een natuurwerkdag op Oranje Nassau’s Oord in het kader van de landelijke Natuurwerkdag. Op het landgoed zijn extra handen voor snoeiwerkzaamheden en het maken van takkenhopen welkom. Draag je natuur en landschap een warm hart toe? Kom dan een handje helpen. De activiteit is ook geschikt voor kinderen. Meld je vooraf even aan. Ervaring is niet nodig, alleen zin om buiten aan de slag te gaan.

Landgoed Oranje Nassau’s Oord werkt aan het verhogen van de variatie in plantengroei (biodiversiteit). Daarom staat de werkdag in het teken van het omvormen van het bos richting meer inheemse bomen en struiken, die thuishoren in dit gebied. Die variatie is ook aantrekkelijker voor vogels en andere dieren. In het bos van het landgoed is enkele jaren geleden een deel van de eenvormige begroeiing van Amerikaanse eik gekapt. Inheemse bomen zoals berk, lijsterbes, vuilboom, hebben de kans om uit te groeien. Maar ze krijgen nu te weinig licht doordat op de stobben de Amerikaanse eik snel weer uitgroeit. De deelnemers gaan er op de Natuurwerkdag voor zorgen dat in een deel van het bos de opslag van Amerikaanse eik weggezaagd wordt. Met de takken zullen er nestelplekken voor vogels en kleine zoogdieren worden gemaakt. Je werkt mee aan een biodiverser, klimaatbestendiger landgoed. 

De start is om 10.00 uur bij de werkschuur naast Kortenburg 5. De boswachter van ONO zal hier uitleggen wat de toekomstplannen van het landgoed zijn. Na een kop koffie/thee en het uitdelen van gereedschap en handschoenen, gaan de vrijwilligers samen naar de werkplekken in het bos en gaan ze aan de slag. Tussendoor is er koffie/thee en tijdens de lunchpauze is er gratis soep. Er zal worden doorgewerkt tot circa 15.00 uur.

Kom je ook meehelpen? Meld je dan vooraf online aan, ook als je maar een deel van de dag komt. Er is deze dag plek voor ongeveer 45 volwassenen en 15 kinderen. Ga naar www.natuurwerkdag.nl, zoek een klus in Renkum en kies voor ‘Oranje Nassau’s Oord’.

advertentie
advertentie