De Argentijnse gitarist Guillermo Celano is te gast tijdens Jasper Somsen Invites in Loburg
De Argentijnse gitarist Guillermo Celano is te gast tijdens Jasper Somsen Invites in Loburg Antonio Porcar Cano

Jasper Somsen Invites ...

14 februari 2023 om 20:35 Overig Tips van de redactie

WAGENINGEN Op donderdagavond 23 februari is het derde concert in de serie Jasper Somsen Invites … van dit seizoen. De bijzondere musici die deze keer het podium van Café Loburg betreden wonen al jaren in Nederland, maar komen van oorsprong uit Argentinië: gitarist Guillermo Celano en drummer Marcos Baggiani.

Dat dit Argentijnse duo naar Wageningen komt is niet helemaal toeval. In 2021 kreeg de Wageningse contrabassist/componist/producer hun net opgenomen album opnamen te horen. Gegrepen door de prachtige muziek stelde Jasper een release voor bij het management van Challenge Records. Begin dit jaar kwam “Carnet Imaginaire” uit, op dit label. Jasper schreef de ‘liner notes’ voor dit album. Het album werd vorig jaar gepresenteerd in het BIMhuis en het North Sea Jazz Festival. 

Gitarist/componist Guillermo Celano verhuisde van Buenos Aires naar Amsterdam in 1996 en studeerde daar af aan het conservatorium. Hij heeft meer dan 15 albums onder zijn eigen naam uitgebracht. Hij won diverse compositieopdrachten, waaronder die van het North Sea Jazz Festival 2013. Daarnaast won hij de Golden Fringe Award (2017) voor ‘My Father Held A Gun’. Zijn muziek voor de film “Blowing Through The Curtains” werd genomineerd voor een Gouden Kalf (compositie) tijdens het Nederlands Film Festival 2021. 

“Drummer Marcos Baggiani is een fijne onruststoker en verandert met onverwachte petsen geregeld abrupt de koers.” … schreef een recensent ooit in de Volkskrant. Ook Baggiani komt uit Buenos Aires en verhuisde naar Amsterdam in 2001. De Amsterdamse Jazz-scene bleek uitstekend bij hem te passen én omgekeerd. Naast zijn veelzijdige internationale carrière is hij een bevlogen docent met een fascinatie voor Alexandertechniek en andere psychofysische systemen.

SAVE THE DATE Donderdag 30 maart: Jasper Somsen Invites ... Paul van der Feen & Bert van den Brink

De concerten beginnen om 20:30 uur (twee sets, met pauze). ‘Kies zelf’-tickets (€ 0/5/10): www.popupop.nl. Dit LoburgLive concert wordt georganiseerd in samenwerking met Jazz in Wageningen en PopUPop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie