ONA'53-voorzitter Hans Bruyns is trots op zijn club. ,,We groeien nog altijd."
ONA'53-voorzitter Hans Bruyns is trots op zijn club. ,,We groeien nog altijd." Dick Martens

ONA ‘53: 70 jaar, maar springlevend

6 juni 2023 om 19:15 Overig

WAGENINGEN De zon straalt boven het clubhuis van ONA’53. Voorzitter Hans Bruyns maakt even een ‘klein inspectierondje’ over het hoofdveld. Haalt nog even wat zwerfvuil weg en toont zich vervolgens een prima gastheer. De koffie wordt geserveerd in de bestuurskamer, waar ondanks het feit dat het seizoen nog maar net ten einde is, alweer materiaal wordt gesorteerd in de aanloop naar het nieuwe seizoen. ,,ONA’53 ten voeten uit”, glimlacht Bruyns. ,,Met dank aan onze onmisbare vrijwilligers. En dat al 70 jaar!”

Die 70e verjaardag gaat komende week uitbundig worden gevierd. De v.v. ONA’53 (Ontspanning Na Arbeid), vond haar oorsprong in 1948, toen ‘een stel voetbal enthousiastelingen’ te weten, Jan en Joop Kok, Henk Tiemessen en Barend Mulder besloten een voetbalclub op te richten. Het duurde echter nog tot 7 juni 1953, voor de officiële oprichting een feit was en ONA ‘53 werd toegelaten tot de KNVB afdeling Arnhem. Via de nodige omzwervingen verhuisde de club in augustus 1990 naar het huidige Sportpark Van Ketwich Verschuur. Daar waar ook ‘het jubileumfeest’, van 7 tot en met 11 juni, uitbundig gevierd gaat worden. ,,We hebben toch in een vrij korte tijd een mooi programma weten samen te stellen”, legt Bruyns uit. ,,Echt voor ieder wat wils. We trappen op 7 juni (van 17.00-19.00 uur) af met een activiteit voor de jeugd, een clinic die verzorgd zal gaan worden door Vitesse. Daar hebben zich al 130 pupillen en junioren voor ingeschreven. Op 8 juni is de Pubquiz, daar doen maar liefst 35 teams aan mee en op vrijdag 9 juni hebben we een zogenaamde ‘gastspreekavond’ met scheidsrechter Bas Nijhuis, die zal worden geïnterviewd door schrijver Eddy van der Ley. Ook ‘onze’ Peter Wisgerhof is aanwezig om te vertellen over zijn indrukwekkende voetbalcarrière. Zaterdag 10 juni is ‘de grote familiedag’, met voor de jeugd allerlei attracties op het hoofdveld, een FIFA-toernooi in de kantine en ‘s avonds sluiten we de feestweek af met het slotfeest, waar onder andere Frank van Etten, Justin de Wildt en DJ Milan Budding op zullen treden. En voor wie dan nog niet genoeg heeft van het jubileum, is er zaterdagmorgen, vanaf 11.00 uur, ‘het Katerontbijt’. Om bij te komen, of nog eens alle festiviteiten ‘te evalueren en te analyseren’.”

Die laatste zin spreekt Bruyns uit met een mooie glimlach op zijn gezicht. Het is er een gelardeerd met humor en trots. ,,Die feestweek is kostenvrij voor iedereen. Voor alle onderdelen hebben we sponsoren kunnen vinden, daar hebben zich weer een aantal leden erg sterk voor gemaakt. Ook dat is de kracht van onze club, een club die nog springlevend is. Daar werken we met zijn allen hard aan, we investeren in de jeugd en dan zeker ook in het opleiden van de trainers. We willen onze jeugd, naast het plezier, wat uiteraard het belangrijkste is, ook naar een hoger plan brengen. Onlangs hebben er weer 5 trainers hun KNVB-trainersdiploma gehaald en gaan er komend seizoen weer drie naar de nieuwe cursus. We blijven als club aan de weg timmeren, op alle gebieden, van voetbal tot duurzaamheid. We groeien nog altijd.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie