Emre |Hageman won ook zijn tweede partij.
Emre |Hageman won ook zijn tweede partij. Geb Kos

Goede teamprestatie dammers WSDV

2 oktober 2023 om 20:35 Overig

WAGENINGEN Het was allemaal niet helemaal vlekkeloos, maar de tegenslagen werden prima opgevangen, waardoor WSDV in de ereklasse na twee ronden de dans leidt. “Het was een goede teamprestatie”, zoals Ester van Muijen het na de verdiende maar moeizame 12-8 overwinning op DUO namens de Wageningse topdamclub formuleerde.

WSDV begon tegen de Doetinchemse promovendus al met 3-1, een voorsprong, want in verband met deelname aan het wereldkampioenschap in Curaçao mochten Heike Verheul en Jan Groenendijk hun partij vooruit spelen. De teamleidster remiseerde gelijkwaardig met Tom Rinner, terwijl Groenendijk in een zeer opwindende partij Dinant Spieker de baas bleef. De WSDV-coryfee forceerde schijfwinst, maar zijn opponent had veel compensatie. Na een gemiste winst bleek in een remisestand de klok uiteindelijk scherprechter.

Na een rustige remise van Johan Sterrenburg met Hans Rinner vergrootte Emre Hageman de voorsprong. Gerard van Kampen, ingevallen voor Leopold Sékongo, werd opgescheept met een onhandelbare rechtervleugel en kwam in een kansloos eindspel terecht. Het betekende alweer de tweede winstpartij van de jonge Haagse aanwinst.

Tjeerd Harmsma, weer vervanger van vakantie vierende Machiel Weistra, deelde de punten met Henk Hoekman, maar liet een verrassende combinatie liggen al had die waarschijnlijk niet gewonnen. Zoon Simon kwam tegen Gep Leeflang niet comfortabel uit de opening. Hij investeerde zeeën van tijd om er nog wat van te maken, maar moest met remise genoegen nemen.

Ester van Muijen kwam wél goed uit de opening. Na een mindere voortzetting schrok ze echter zo van de tegenkansen van Peter Hoopman, dat ze een combinatie toeliet die tegen haar verwachting in geen remise bleek. Alexander Schwarzman maakte het Jochem Zweerink op alle fronten lastig. In een dun standje miste de murw gebeukte DUO-kopman een door de computer aangeven remise, waarna hij kansloos bleek. 

Het lukte Luise Gabbert niet om in de opening een goed plan te vinden. Ze belandde tegen Bert Woolchot in een lastige stand en kwam uiteindelijk tijd tekort om redding te vinden.

Dat was 10-8. Koos van Amerongen had echter opnieuw het laatste woord. Na een decorwisseling legde hij Gerrit Wassink het vuur aan de schenen en bracht na enige wapengekletter de eindstand van 12-8 op het scorebord.

advertentie
advertentie